0 Shares 98 Views

Projecte revivim les plantes

14 de maig de 2024
98 Views

L’escola Pla del Puig aquest curs s’ha afegit a la iniciativa promoguda per l’associació Meandre, una associació per a la preservació del patrimoni natural de Manresa i el Pla de Bages.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és el d’apropar els infants a la natura impartint coneixements de botànica, jardineria i horticultura a l’escola. Reuneix les qualitats suficients perquè les nenes i els nens puguin tocar i embrutar-se al pati de l’escola experimentant, observant i adquirint tot allò que se’ls explica a l’aula. Temes com la fotosíntesi, la pol·linització i les parts de les plantes són tractades a l’aula i al natural amb el resultat d’un coneixement més enriquidor.
Mensualment un membre de l’equip docent recull les plantes que ens preparen al Viver Serra. Aquestes plantes ja no es poden vendre perquè són fora de temporada, o ja han florit o bé estan en mal estat. El viver fa una donació de manera totalment altruista a diferents escoles de la comarca.


Un cop arriben les plantes a l’escola, la comunitat educativa s’encarrega de plantar-les en el lloc més adient i de tenir-ne cura per tal d’assegurar la seva supervivència.
Aquest projecte permet als alumnes conèixer de manera vivencial el cicle de vida de les plantes, les necessitats de cada tipus així com la seva diversitat. També es pot veure el pas de les estacions i la vida animal que genera el fet de tenir-ne al voltant.
Disposar de plantes a l’espai exterior dona riquesa i bellesa a l’entorn d’esbarjo de l’escola. A més a més, fomentar la cura i el respecte per la vegetació dins el centre potencia una mirada respectuosa cap a la Natura.
Des de l’escola Pla del Puig es vol agrair aquesta iniciativa a l’associació que l’ha promogut, al Viver que proporciona les plantes i a tota la comunitat educativa.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1690
1461 views
1461 views

Editorial 1690

Redacció - 24 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Liders… i la salvació al sac!
1264 views
1264 views

Secció FC Fruitosenc: Liders… i la salvació al sac!

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 22 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com