0 Shares 1613 Views

Proclamació de l’hereu i la pubilla de la Catalunya Central

10 de maig de 2019
1613 Views

Dissabte 4 d’abril, als Jardins Artigas de la Pobla de Lillet, es va celebrar el Certamen d’elecció de l’Hereu i la Pubilla de la Catalunya Central. Un certamen que es fa un cop l’any i que escull els representants del pubillatge de les comarques centrals. Durant el matí, els 8 candidats i les 13 candidates als títols, hereus i pubilles dels seus pobles, van fer els examens d’avaluació i cada jutge va votar als candidats que més els hi havien agradat.

Aquest jurat estava compost per varis regidors i delegats del pubillatge dels pobles que mantenen la tradició, com autoritats de Foment de les Tradicions Catalanes i del poble amfitrió, La Pobla de Lillet, i els representants que acabaven el seu cicle com a intercomarcals.

A la tarda, es va procedir a la cerimònia de proclamació. Es va celebrar als Jardins Artigas i va començar amb la presentació dels candidats i candidates, així com els altres representants d’arreu de Catalunya que van venir a veure el desenllaç de la proclamació, i els representants sortints. Entre els representants es trobava la solsonina Alba Algué, Pubilla de Catalunya, que va fer el parlament final, i entre els sortints hi havia l’Hereu nacional i també els navarclins Bernat Bernabeu i Laia Medalla, hereu i pubilla de les Comarques Barcelonines. Després hi va haver els parlaments del President de Foment de les Tradicions Catalanes, Gil Vilarrasa, i de l’alcalde de la Pobla de Lillet. A continuació, els nois i noies que, després d’un any lluïnt les faixes i bandes vermelles de la Catalunya Central, deixaven de ser els representants, i tres d’ells deixaven definitivament el pubillatge, van fer un petit discurs. I finalment va arribar el moment més desitjat. Els títols sortints anaven dient, un per un, el candidat o candidata que el succeiria. I la votació del jurat va somriure als santfruitosencs Roc Grandia i Mariona Sagués, que van ser escollits Primer Fadrí i Primera Dama de la Catalunya Central, succeïnt precisament a dos navarclins, els ja esmentats Bernat Bernabeu i Laia Medalla, respectivament. Els altres escollits van ser la solsonina Laia Ribalta i l’odenenc Bernat Gil, segona Dama i segon Fadrí, i el navassenc Jordi Busquets i la balsarenyenca Judit Capdevila, que van obtenir el màxim títol intercomarcal al ser Hereu i Pubilla de la Catalunya Central, respectivament.

L’acte es va cloure amb el cant dels Segadors. Tot l’acte va estar marcat per l’emoció i els nervis a flor de pell. Després de l’acte, el públic va felicitar els escollits i van baixar en comitiva des dels Jardins i tot seguit els representants i exrepresentants del pubillatge van fer un sopar al pavelló municipal, que també va servir per a despedir en família als companys que acabaven el seu cicle al pubillatge.

Lluc Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El parc de Can Figueras s’obre al públic sumant un nou espai verd al nucli del municipi
55 views
55 views

El parc de Can Figueras s’obre al públic sumant un nou espai verd al nucli del municipi

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 28 de gener de 2023
Nota del consell parroquial: Diumenge 29 de gener de 2023  IV diumenge de durant l’any /  Cicle A
40 views
40 views

Nota del consell parroquial: Diumenge 29 de gener de 2023 IV diumenge de durant l’any / Cicle A

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 28 de gener de 2023
Horaris ASFE
45 views
45 views

Horaris ASFE

ASFE - 27 de gener de 2023
Secció FC Fruitosenc
39 views
39 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 27 de gener de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com