0 Shares 1875 Views

Proclamació de l’hereu i la pubilla de la Catalunya Central

10 de maig de 2019
1875 Views

Dissabte 4 d’abril, als Jardins Artigas de la Pobla de Lillet, es va celebrar el Certamen d’elecció de l’Hereu i la Pubilla de la Catalunya Central. Un certamen que es fa un cop l’any i que escull els representants del pubillatge de les comarques centrals. Durant el matí, els 8 candidats i les 13 candidates als títols, hereus i pubilles dels seus pobles, van fer els examens d’avaluació i cada jutge va votar als candidats que més els hi havien agradat.

Aquest jurat estava compost per varis regidors i delegats del pubillatge dels pobles que mantenen la tradició, com autoritats de Foment de les Tradicions Catalanes i del poble amfitrió, La Pobla de Lillet, i els representants que acabaven el seu cicle com a intercomarcals.

A la tarda, es va procedir a la cerimònia de proclamació. Es va celebrar als Jardins Artigas i va començar amb la presentació dels candidats i candidates, així com els altres representants d’arreu de Catalunya que van venir a veure el desenllaç de la proclamació, i els representants sortints. Entre els representants es trobava la solsonina Alba Algué, Pubilla de Catalunya, que va fer el parlament final, i entre els sortints hi havia l’Hereu nacional i també els navarclins Bernat Bernabeu i Laia Medalla, hereu i pubilla de les Comarques Barcelonines. Després hi va haver els parlaments del President de Foment de les Tradicions Catalanes, Gil Vilarrasa, i de l’alcalde de la Pobla de Lillet. A continuació, els nois i noies que, després d’un any lluïnt les faixes i bandes vermelles de la Catalunya Central, deixaven de ser els representants, i tres d’ells deixaven definitivament el pubillatge, van fer un petit discurs. I finalment va arribar el moment més desitjat. Els títols sortints anaven dient, un per un, el candidat o candidata que el succeiria. I la votació del jurat va somriure als santfruitosencs Roc Grandia i Mariona Sagués, que van ser escollits Primer Fadrí i Primera Dama de la Catalunya Central, succeïnt precisament a dos navarclins, els ja esmentats Bernat Bernabeu i Laia Medalla, respectivament. Els altres escollits van ser la solsonina Laia Ribalta i l’odenenc Bernat Gil, segona Dama i segon Fadrí, i el navassenc Jordi Busquets i la balsarenyenca Judit Capdevila, que van obtenir el màxim títol intercomarcal al ser Hereu i Pubilla de la Catalunya Central, respectivament.

L’acte es va cloure amb el cant dels Segadors. Tot l’acte va estar marcat per l’emoció i els nervis a flor de pell. Després de l’acte, el públic va felicitar els escollits i van baixar en comitiva des dels Jardins i tot seguit els representants i exrepresentants del pubillatge van fer un sopar al pavelló municipal, que també va servir per a despedir en família als companys que acabaven el seu cicle al pubillatge.

Lluc Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com