0 Shares 315 Views

Privatitzar la sanitat

26 d'abril de 2023
315 Views

Ara fa uns vuit dies, vam poder llegir al Regió7 noticies referents a que l’ICS es plantejava la possibilitat de crear una gestió privatitzada dels CAP’s, cosa que l’endemà desmentia amb total rotunditat el Departament de Salut.

Com a tots els conflictes laborals, recordem que aquí parlem d’un servei públic, les versions dels sindicats i els de l’empresa no sempre son del tot coincidents, i en aquesta ocasió el que es planteja es si s’està treballant en la línia de que la gestió als CAP sigui privada o publica.

Segons els sindicats, es tracta de crear un nou model d’empresa, constituïda majoritàriament amb personal mèdic, per gestionar el CAP, o sigui una proveïdora privada externa de serveis.

Per la seva part el Departament de Salut va explicar que volia fer una prova pilot a Santpedor amb la intenció d’estendre-la posteriorment a més municipis. Manifesta que no hi ha previst crear cap organització empresarial nova, per gestionar el nou CAP de Santpedor, en el context de la nova Àrea Bàsica de Salut, assegurant que no hi ha previst cap forma jurídica per iniciar un procés de privatització d’aquest equip.

Actualment a Sant Fruitós, estem integrats en l’anomenada Àrea Bàsica de Salut (ABS) juntament amb les poblacions de Navarcles i Santpedor. Amb aquesta proposta, el que es pretén es dividir aquesta ABS en dues, la de Sant Fruitós-Navarcles i la de Santpedor-Castellnou, i sembla ser que amb el mateix pressupost; així que hem de pensar? el problema dels CAP es de pressupost?, es problema de gestió? i al darrera que vindrà, tornar a fer més divisions, Sant Fruitós i Navarcles separats? i tot plegat gestionat per equips o empreses diferents?, una EBA (Entitat de Base Associativa) per a cada poble?

Com sempre, els responsables de Sanitat ni es plantegen valorar, ni tan sols recollir la opinió de la part més important dels CAP´s actuals, els usuaris, els pacients, els ciutadans … per cert nomes una petita referencia a la valoració que els usuaris, tenim actualment del funcionament del CAP: NEFASTA … agendes tancades, infermeria sobre saturada, mancança de metgesses i metges … no cal continuar, es el que ens trobem contínuament els usuaris.

La queixa NO es referent als professionals, que fan el que poden amb els minsos mitjans que tenen, no, la queixa es per a els dirigents de Salut, de l’ICS, i dels que siguin responsables de les barrabassades que contínuament fan, que conseqüentment fan minvar tan la qualitat com la quantitat del nostre servei sanitari.

Suposo que aquestes quatre ratlles son el meu dret al rebequeria que es diu, en vaig fer un parell d’escrits, que podeu llegir al bloc de VilaWeb, i ambdós els he enviat al Departament de Salut de la Generalitat, si en tinc resposta ja us ho diré.

Josep Sanfeliu

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Joan Altimiras Queralt ha mort a l’edat de 89 anys.
193 views
193 views
Editorial 1678
473 views
473 views

Editorial 1678

Redacció - 1 de març de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Calçotades
439 views
439 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Calçotades

Galdric Sala - 29 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com