0 Shares 1413 Views

Primavera

16 de març de 2018
1413 Views

La nevada de finals de febrer i les pluges dels últims dies, no només han fet pujar el nivell de l’aigua dels pantans de Catalunya, mitigant la sequera que feia mesos que arrossegàvem, sinó que també han espavilat els conreus.

Els diferents tons de verd cobreixen camps i feixes, i els arbres fruiters també comencen a estar florits, i és que malgrat que la primavera no arribarà oficialment fins a les 17 h 15` hora local (16 h. 15´ UT) del proper dimarts dia 20, a casa nostra ja es pot contemplar amb tot el seu esplendor.

El que es coneix com equinocci de primavera, és un dels dos moments de l’any, juntament amb el de tardor, en que el dia i la nit tenen la mateixa durada en tot el planeta, és a dir hi ha dotze hores de claror i dotze de foscor, i a partir d’aquest moment, a les nostres latituds, el dia s’allarga fins arribar al solstici d’estiu que és quan tenim la nit més curta i el dia més llarg.

Tot un esclat, doncs, de perfums i colors, i amb els jardins plens de flors que ens alegren tots els sentits.

I si hi sumem el canvi d’hora que tindrà lloc el diumenge dia 25, que ens aportarà llargs capvespres on podrem observar a ponent el planeta Venus que s’està allunyant del Sol, sense moure’ns de casa podrem gaudir de les meravelles de la natura a la Terra i al Cel.

Text: Redacció / Foto: Dani Casas

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Entrevistes a l’atzar, avui Carles Hambach
469 views
469 views

Entrevistes a l’atzar, avui Carles Hambach

Redacció - 24 de setembre de 2023
Balanç de la Campanya Forestal 2023
61 views
61 views

Balanç de la Campanya Forestal 2023

Comunicació Govern.Cat - 23 de setembre de 2023
Tardor 2023
92 views
92 views

Tardor 2023

Agrupació Astronòmica de Sabadell - 23 de setembre de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com