0 Shares 277 Views

PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL “AQUELLA GUERRA QUE HI VA HAVER”

29 de novembre de 2021
277 Views
per: Jaume Grandia

 

Es va estrenar al Teatre Casal Cultural el documental de memòria oral “Aquella guerra que hi va haver” un audiovisual creat a partir de les entrevistes realitzades a una setantena de persones del municipi.

L’acte fou presentat per l’alcaldessa Àdria Macuñan, que va ressaltar la importància de la memòria oral per recordar la història del nostre poble, i també va lamentar que moltes de les persones que hi apareixen ja no hi siguin. Esteve Teixidó de l’empresa realitzadora del documental “SabemCom” va comentar que es deia que molta gent que va viure aquella època no en volia parlar, però que un cop començades les entrevistes anaven relatant els fets més colpidors que havien viscut o que els hi havien explicat els seus familiars.

Aquesta és la tercera entrega d’un projecte de memòria oral que es va iniciar l’any 2016. Es van enregistrar més de 120 hores d’entrevistes a gent gran del municipi. En aquesta edició relaten en primera persona les seves vivències i records d’aquesta època que va marcar les seves vides i permet conèixer quines conseqüències va provocar la guerra en el municipi i en la societat. L’any 2017 va sortir a la llum el primer documental “L’evolució de Sant Fruitós de Bages”, sobre com es va desenvolupar la societat, l’economia i la vida quotidiana en els darrers cent anys. L’any 2019 es va estrenar el segon  documental “Guarda’m un ball” dedicat a les tradicions, festes i vida social de la nostra gent gran, i ara s’estrena aquest tercer documental dedicat a la guerra civil i els seus efectes, una visió local del període més negre de la història contemporània.

Aquest documental, en format USB, es pot comprar per 9€ a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, a la Llibreria Ferrer i a Foto Isidre.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Fases Campionats de Catalunya
66 views
66 views

Fases Campionats de Catalunya

ASFE - 3 de juny de 2023
Horaris ASFE del cap de setmana
40 views
40 views

Horaris ASFE del cap de setmana

ASFE - 2 de juny de 2023
Secció FC Fruitosenc
81 views
81 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 2 de juny de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com