0 Shares 129 Views

Presentació de llibre “Relats de crims a Sant Fruitós de Bages segles XIX i XX” de Jaume Grandia

24 de juny de 2024
129 Views

Aquest dimecres 19 de juny a la Biblioteca Municipal, s’ha presentat el llibre del santfruitosenc Jaume Grandia. Relats de crims a Sant Fruitós de Bages segles XIX i XX.
Una sala plena de gom a gom, disposada a escoltar les paraules de l’autor i també de Tura Soler periodista de cròniques de successos del diari El Punt-Avui i autora del pròleg.


El germà de l’autor va fer-ne la presentació. Possiblement en Juli Grandia sigui un desconegut per a la gent jove, ja que no viu al poble. En Juli viu a El Vendrell on va ocupar el càrrec de gerent de l’Auditori Pau Casals fins que es va jubilar.
Sant Fruitós té llums i ombres i endinsar-se en la crònica negra del poble on vius des que vas néixer, no és fàcil.
Son vuit relats reals construïts a través de fonts documentals, un relat de ficció i un epíleg on s’expliquen els mètodes d’execució de l’època. I quan s’escau, l’autor fa una picada d’ullet a personatges del poble que van viure en la mateixa època i que no han estat reconeguts com per exemple: Llorenç Matamala i Piñol cap dels escultors en la construcció del temple de la Sagrada Família, la Casa Botines…
Per alguns veïns del poble son fets desconeguts, altres n’han sentit a parlar i una minoria els coneix perquè els va viure molt de prop. No hem de perdre de vista que durant el segle XIX i fins ben entrat el segle XX, el silenci era la llei dominant i no escrita.
Amb aquest llibre, en Jaume Grandia amplia la memòria històrica del nostre poble, tan necessària i massa sovint tan desconeguda.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
19 views
19 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com