0 Shares 841 Views

Presentació de la Festa de l’Arròs

1 de març de 2019
841 Views

Dimarts passat, a la sala de Plens de l’Ajuntament, es va fer la presentació de la Festa de l’Arròs d’enguany.

L’acte es va iniciar amb unes paraules del regidor de Cultura, Xavier Racero, a on va anar presentant les diferents propostes amb les que podrem gaudir de la festa d’aquest proper diumenge.

En Pep Creus, dissenyador del cartell d’enguany, ens va explicar la seva composició: la roba de sac amb el forat que deixa veure l’arròs, l’encaix de dues generacions amb una imatge dels caps de colla dels cuiners de la Festa (el Josep i el Genís) i per acabar el segell amb l’escut que ubica geogràficament la Festa.

Continuant l’acte, en Genís Noguera, actual cap de colla dels cuiners, va fer referència a les 3.200 racions d’arròs previstes que es serviran aquest diumenge. A més, afegir-hi les de les colles que participen al concurs d’arrossos i que després en gaudeixen plegats al Bosquet.
Va explicar que les tasques dels preparatius ja van començar dissabte passat, en que, un total d’unes 40 persones fan possible que els ingredients de l’arròs estiguin preparats pel dia de la Festa.
En aquest punt el regidor Racero va fer esment a que cobert i plats són compostables.

En l’espai atorgat al Llibre de l’Arròs, Ignasi Torras i Joan Ribas, ens van parlar del llibre destacant-ne la mirada transversal a la Festa a través de la interpretació de cinc autors que han escrit els cinc capítols de què en consta el document.
En el primer apartat, dedicat a “la història de la Festa” l’ha realitzat l’historiador fill de Sant Fruitós de Bages, Jaume Plans Maestra; “la mirada fotogràfica” ve de la mà del fotògraf i dissenyador gràfic santfruitosenc Marcel Oliveres Tanyà; en tercer lloc, “la mirada antropològica” l’ha escrit Joan Ribas Serra, de la Fundació Alicia; un quart capítol “la mirada gastronòmica”, l’ha aportat Marc Puig-Pey cuiner de Fundació Alicia i finalment, en el darrer dels capítols versa sobre “la mirada des de les escoles” : descriu com es treballa la Festa de l’Arròs a través de les tres escoles d’educació primària de Sant Fruitós de Bages. En aquest capítol es pot veure com el fet d’explicar als més petits el significat de la Festa, contribueix al sentiment de pertinença a les tradicions del municipi.

El llibre es presentarà el proper divendres 1 de març a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Municipal.

També hi va tenir cabuda, les activitats paral·leles de la Festa, a on en Jaume Plans ens va presentar “el 7d’arròs”, del que aquest any se’n celebra la quarta edició i en el que, entre el 21 de febrer i el 3 de març, 10 establiments del municipi ofereixen plats com a base principal l’arròs.

L’acte “+KVi” que enguany gira a l’entorn de les dones en el món del vi, es celebrarà aquest dissabte a les 19:00 h. al Nexe-Espai de Cultura, on es podrà gaudir d’un tast musical i una posterior taula rodona on hi participaran diferents vinyateres i enòlogues. També es va fer referència al “Tast Maridatge” que es va fer ahir vespre al mateix Nexe.

Enguany, una nova activitat la va presentar en Xavier Sagués del grup “Som Riu d’Or” , en què ens va explicar que son una colla de dansaires, uns setze joves que en el marc dels actes paral·lels faran una recreació del ball anomenat “Valsajant a la Festa de l’Arròs” inspirat en l’anomenat “ball del puro” que reivindica una de les vessants més femenines de la Festa.

En el decurs d’aquesta presentació, el regidor de cultura, ens va parlar de la nova sortida del tren “Express de l’Orient” que de 10:00 a 14:00 farà sortides cada mitja hora, a les que hi podrà pujar el públic que adquireixi els tiquets corresponents.

I finalment , en Jordi Planell, tècnic de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, va acabar la presentació fent esment de la resta d’activitats paral·leles, com el concurs de fotografia, el concurs de pintura ràpida, el vestuari i el marxandatge que s’organitza entorn de la Festa.

Redacció

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

La psicomotricitat a la Llar d’Infants
119 views
119 views

La psicomotricitat a la Llar d’Infants

Llar d'Infants Les Oliveres - 28 de febrer de 2024
Rua del carnestoltes de l’Institut Gerbert d’Aurillac
137 views
137 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com