0 Shares 692 Views

Premi Montpeità 2020

23 de gener de 2021
692 Views

Per: Redacció.-

El passat divendres al Teatre Casal Cultural, BROGIT DIFONEM CULTURA va celebrar la seva festa anual amb l’entrega del Premi Montpeità 2020. Ha sigut una cerimònia diferent, marcada per la COVID-19. No hi ha hagut ni l’entrega del Premi Suscriptor, ni actuacions musicals, ni, sobre tot, vosaltres com a públic. Us hem trobat a faltar!!

L’acte es va fer seguint tots els protocols contra la COVID-19. Tots els participants amb mascaretes, desinfecció, distàncies mínimes de metre i mig durant tota la cerimònia, des de la presentació fins a la foto final.

Després de la presentació de l’acte, la directora, la Rosa Camprubí va fer una breu sinopsi de la història dels 32 anys del Montpeità i, en acabar, va presentar al David Vila qui va ser durant el periode més dur de la pandèmia el Coordinador del Voluntariat anònim de Sant Fruitós, buscant gent per fer mascaretes, cosir bates, pantalles, etc. amb una resposta enorme de la gent de Sant Fruitós i d’altres punts de Catalunya..

En David ens va explicar que una empresa tèxtil del municipi va donar una bobina de roba. Es va començar tallant manualment, però un veí va cedir una màquina làser per tallar. Es cosien mascaretes i bates, hi havia més de seixanta cosidores. D’altres feien muntatges plàstics per viseres. Després d’esterilitzar el material en autoclaus de clíniques dentals, Protecció Civil ho distribuïa. Més endavant, quan es va veure que la distribució a Sant Fruitós: Residència d’Avis, CAP, Ajuntament i particulars del poble ja havia acabat, es va portar el material a diferents municipis, Bellver de Cerdanya, Cardona, Hospitals de Manresa, etc.

A continuació, per vídeo, va intervenir en Xavier Jovés i García, responsable de Protecció Civil i fundador de l’ADF del Bages entre moltes altres activitats de voluntariat. Ens va parlar dels voluntaris que moltes vegades, en situacions d’emergència, supleixen les mancances de serveis poc dimensionats o a les administracions desbordades per les circumstàncies i sovint lentes a reaccionar com ha sigut el cas de la pandèmia, que a part del problema sanitari representa un important problema social. Són els voluntaris de Protecció Civil, Càritas, Creu Roja, Banc d’Aliments i molts de particulars que fan una feina silenciosa per donar un suport material i humà a les persones que ho estan passant molt malament en aquesta pandèmia. En Xavier va acabar la seva intervenció amb un reconeixement a les entitats i voluntaris i animant que el màxim de ciutadans s’involucrin en aquestes entitats.

Josep Sanfeliu, abans de presentar la següent convidada, Sor Lucia Caram, va parlar del voluntariat com un retorn a la societat del que es rep en el dia a dia dins l’entorn familiar i professional. Va definir Sor Lucía com una persona que t’encomana la seva força i que fa que entre tots podem fer alguna cosa més amb la gent que té problemes i que gràcies a ella s’apren a no perdre l’esperit de lluita.

Sor Lucía va dir que en el seu cas, com diu Pere Casaldàliga, “el voluntariat són les meves causes, i les meves causes valen més que la meva vida”. El voluntariat és la causa de la seva vida i la causa de la vida de molta gent i el que li dóna sentit, i “que quan estem convençuts de que estem servint i acompanyant les persones, això ens fa imparables”. Per a ella, els voluntaris són els que viuen amb passió i treballen perquè la gent estigui una mica millor. Sor Lucía va acabar la seva intervenció amb “Molta gent petita, en llocs petits i fent coses petites, pot transformar el món i donar esperances en una situació de mort, amenaces i violència que significa aquesta guerra contra la COVID”, sent el voluntariat la resposta al sufriment de la gent i el treball dels voluntaris un clam i un reclam de justícia, compassió i d’humanització per fer coses a canvi de res, simplement perqué la gent pugui viure amb humanitat. El voluntari és qui estima la vida i la vol compartir perquè tothom en pugui gaudir, i amb la seva empatia encomana una mica d’esperança.

Arribat al cor de la cerimònia, es va fer entrega del Premi Montpeità a tot el voluntariat contra la COVID19. El va rebre, com a dipositari, el president de Protecció Civil de Sant Fruitós, Pere Garrote, acompanyat de Toni Molina. Pere va dir que estava content de poder-lo compartir amb la gent que ha fet mascaretes, cosint bates, fent impressions 3D per fer pantalles, donant material, Càritas, el CAP, Policia Local i a tota la gent que hi estava quant se la necessitava.

Va cloure l’acte l’Alcaldessa de Sant Fruitós, Àdria Mazcuñán, dient que si es rep el Premi Montpeità vol dir que s’ha deixat empremta i va agrair a tota la gent que s’ha mobilitzat de manera altruïsta per lluitar contra la pandèmia i, sobre tot, al cos de voluntariat.

Es pot seguir tot l’acte al canal youtube de Montpeità redacció o clicant a montpeita.com sobre el cartell de l’acte.

Montpeità Redacció

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El Racó del lector. Transformador
251 views
251 views

El Racó del lector. Transformador

Redacció - 28 de març de 2024
27è Torneig de Pasqua Paidos
62 views
62 views

27è Torneig de Pasqua Paidos

Escola Paidos - 28 de març de 2024
Lliurament del Premi MONTPEITÀ 2023
85 views
85 views

Lliurament del Premi MONTPEITÀ 2023

Redacció - 28 de març de 2024
Editorial 1682
801 views
801 views

Editorial 1682

Redacció - 28 de març de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com