0 Shares 322 Views

Premi Justícia 2022 a l’Associació Catalana en Pro de la Justícia

8 de febrer de 2023
322 Views

Enguany el Govern distingeix l’Associació Catalana en Pro de la Justícia amb el Premi Justícia 2022, la més alta distinció.  Un reconeixement a la figura del Jutge de Pau, que representa la justícia de proximitat i que, com a mediador, fa efectiva la conciliació.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat aquest dilluns l’acte del Dia de la Justícia al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, acompanyat de la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart. Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha destacat “el valor de la justícia per una societat forta i democràtica” i ha fet una crida a treballar “per un sistema judicial independent, que contribueixi a l’avenç i al progrés de la societat i que doni resposta a les necessitats de la ciutadania”.

“Vull reivindicar la institució dels jutjats de pau, reconeguda avui. Una figura que ha aconseguit un prestigi enorme a través de la mediació i la conciliació per gestionar conflictes d’àmbit local”

El president Aragonès ha apel·lat a millorar el sistema perquè sigui “més àgil, asseguri els drets lingüístics dels catalans i catalanes en l’àmbit judicial i treballi des de la màxima proximitat”. “També cal apostar per promoure una justícia més reparadora, que centri la mirada cap a la víctima i que les acompanyi més enllà del procés judicial”, ha assegurat el president. També ha volgut ressaltar la “gestió alternativa dels conflictes”, posant èmfasi en la mediació i ha reivindicat la institució dels jutjats de pau.

En la mateixa línia, s’expressava també la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart: “Tenim la ferma voluntat de transitar d’una justícia retributiva i punitiva cap a una més restaurativa, més humanista, que situï al centre de la política a les persones, a la víctima”. “Ser capaços d’abordar els conflictes amb una mirada empàtica i restaurativa ens permet dibuixar un horitzó de maduresa ciutadana i democràtica, de cultura de pau”, ha afegit Ubasart. Finalment, la consellera ha asseverat que el compromís del Departament és “dotar-nos d’un corpus legislatiu potent, pioner i avançat en matèria de justícia restaurativa, gestió alternativa de conflictes i mediació, seguint les recomanacions dels organismes internacionals”.

En el transcurs de l’acte, que ha servit per donar el tret de sortida a l’any judicial, el president Aragonès, acompanyat de la consellera Ubasart han fet lliurament del Premi Justícia 2022 així com de les medalles honorífiques i mencions honorífiques. El cap de l’Executiu ha felicitat a tots els guardonats de qui ha destacat que la seva tasca “contribueix a una justícia més garantista, plural, eficaç i feminista”.

L’acte també ha comptat amb l’assistència de les conselleres d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas i Guix, d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, i Cultura, Natàlia Garriga i Ibáñez, i la intervenció de la síndica de Greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas i Colomer.

Associació Catalana en Pro de la Justícia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1693
1703 views
1703 views

Editorial 1693

Redacció - 14 de juny de 2024
14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang
51 views
51 views

14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang

Comunicació del Banc de Sang - 14 de juny de 2024
El racó del lector
81 views
81 views

El racó del lector

Redacció - 13 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com