0 Shares 813 Views

Preguntes sobre la moció de censura a l’alcaldessa entrant

21 de juny de 2020
813 Views

Per poder entendre una mica més el perqué, el com i el quan de la moció de censura, hem fet una sèrie de prguntes a l’Alcalde sortint, Joan Carles Batanés i a l’Alcaldessa entrant, Àdria Mazcuñán.

ÀDRIA MAZCUÑAN

Com valoreu l’actuació de l’equip de govern aquests cinc últims anys?
L’actuació de l’equip de govern ha tingut un abans i un després en els darrers anys.
La legislatura passada, governant amb majoria absoluta, i en canvi aquest darrer any governant en minoria.
Una majoria absoluta no requeria de consens. Un govern en minoria si.
I segurament on hem trobat a faltar la recerca de consens ha estat principalment en aquest darrer any, quan es governava en minoria.
No podem negar que s’han fet coses, s’han dut a terme accions
Preguntes sobre la moció de censura a l’alcalde sortint i a l’alcaldessa entrant que compartim i accions no compartides.
Hi ha iniciatives que compartíem i les considerem ben fetes, i que van comptar amb el nostre recolzament. Però hi ha altres accions, sobre tot en els darrers 2 anys, que han sigut molt més discutibles, i que de cap manera podem considerar ben fetes.
En massa ocasions hem demanat explicacions, canvis i fet aportacions. I val a dir que en massa ocasions, les nostres aportacions no han estat ni escoltades.
S’han perdut oportunitats d’avançar i millorar accions per la tossudesa de no escoltar l’opinió de tots els grups.
Per tant, si bé és innegable que d’actuacions se n’han fet, i moltes, també valorem que d’oportunitats també se n’han perdut, massa.
Si s’hagués treballat de manera consensuada, per exemple, Sant Fruitós ja tindria una aprovació de POUM, o la una nova línia d’ajut a les persones eficaç, o un nou reglament municipal més eficaç,… i ara encara no ho tenim.

Quines van ser les raons dels tres grups (ERC, JxSF, PSC) per no formar govern després de les darreres eleccions?
Parlant per ERC, no vam formar govern perquè vam decidir restar a l’oposició, la possibilitat de governar amb GfP no ens va semblar possible, donat que la confiança en la capacitat de respecte i treball en coalició amb ells era impossible.
L’assemblea d’ERC, va valorar en aquell moment, que preferíem donar una oportunitat de governar a la llista més votada, això si un govern condicionat a un acord.
Ens va semblar que aquesta fórmula podia aconseguir sumar les parts bones de tots els grups municipals. Creiem que facilitaria la governança i comptaria amb el treball de tots.
En aquell pacte vam demanar consensuar els temes importants per Sant Fruitós, com per exemple les inversions, subvencions, pressupostos, ajudes socials, projectes urbanístics, etc … i els regidors de l’anterior equip de govern podia apujar-se el sou.
Ja vam advertir, però, que en cas de govern en minoria que no comptés amb consensos i treball amb els altres grups, si trencaven l’acord firmat, la legislatura podia fer un tomb.

Quines són les raons que han portat als tres grups que estàveu a l’oposició per presentar la moció de censura?
Les raons són diverses, però acaben caient en uns mateixos punts en comú: el diàleg, la transparència, el treball conjunt, i sobre tot la feina ben feta.
Si aquests quatre paràmetres s’haguessin donat, hauríem pogut mantenir la confiança en l’equip de govern ( no només en un alcalde, parlem d’un equip de govern).
Calia que es complissin perquè poguéssim creure que les coses es feien bé, que no hi havia tractes de favor, que els concursos eren fets amb tota la normalitat possible, que no hi havia diferències de tracte. Tots els punts es van incomplir, i considerem que s’estava actuant molt malament en determinats punts clau, la confiança donada ara just fa un any estava completament trencada i per això es planteja la moció de censura.

Com veieu la legislatura aquests tres anys propers?
La veiem com la possibilitat de treballar de forma clara i transparent per sant fruitós, de gestionar l’ajuntament de forma decidida, amb projectes comuns que portàvem tots els grups al programa i amb projectes i accions innovadores, socials, prioritzant a les persones per sobre de tot.
Els projectes que ja estaven ben programats seguiran endavant, altres els podrem millorar i sobre tot podrem engegar-ne de nous.
Aprofitarem aquest mandat per fer polítiques socials, que no deixin a ningú endarrere, amb drets i oportunitats per a tothom.
Ja ens hi hem posat, a les 8:00 del mati del primer dia ja hem mirat com podríem garantir l’obertura de les piscines, que penjava d’un fil, i seguirem, treballant, treballant incansablement per Sant Fruitós de Bages i per totes les santfruitosenques i els santfruitosencs.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
98 views
98 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1392 views
1392 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1236 views
1236 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com