0 Shares 1194 Views

Preguntes sobre la moció de censura a l’alcalde sortint.

21 de juny de 2020
1194 Views

Per poder entendre una mica més el perqué, el com i el quan de la moció de censura, hem fet una sèrie de prguntes a l’Alcalde sortint, Joan Carles Batanés i a l’Alcaldessa entrant, Àdria Mazcuñán.

• JOAN CARLES BATANÉS

Com valoreu l’actuació de l’equip de govern aquests cinc últims anys?
La valoració de l’acció de govern de Gent fent Poble en aquests darrers 5 anys considero que és excel·lent, ja que a la legislatura 2015-19 vàrem dur a terme el 85% del nostre programa electoral. Per tant vàrem ser capaços de fer allò què vam dir que faríem i encara vàrem poder desenvolupar projectes nous. Aquesta capacitat de treball i de gestió és el què ens ha caracteritzat sempre. Ara, en aquest any de l’actual legislatura, amb totes les complicacions ocorregudes, hem engegat un pressupost d’inversions per enguany de 2’7 milions d’euros. I per últim destacar la gestió de la pandèmia del Coronavirus que hem fet com a govern municipal. Hem aconseguit ajudar socialment i econòmicament als veïns i veïnes, amb accions d’estima i destinant 1 milió d’euros a la recuperació.

Quines podien ser les raons dels tres grups (ERC, JxSF, PSC) per no formar govern després de les darreres eleccions?
Creiem que al juny de 2019 el tripartit ERC+PSC+JuntsxSF no van formar govern perquè sabien les seves limitacions i perquè sabien que no es podien entendre per governar junts. També perquè una part dels militants d’ERC no van acceptar que després de despotricar durant dos anys del PSC, fessin llavors una societat política.

Quines són les raons que creieu que han portat als tres grups que estaven a l’oposició per presentar la moció de censura?
Les raons per fer la moció de censura considerem que han estat tres. La primera, les ordres de partit donades per ERC des de Barcelona. Ara toca arrabassar alcaldies a qualsevol preu perquè s’acosten eleccions autonòmiques i cal demostrar muscle polític. ERC ha fet mocions a Cervera, a Pons, a Maldà, a Sant Fruitós de Bages i va camí de fer-ho a Berga. Encara que sigui pactant amb l’enemic, però ara toca augmentar alcaldies. La segona raó està en les ànsies de fer carrera política de l’Àdria Mazcuñan. Cal pujar graons dins del partit i si el teu carnet de militant indica que has estat alcaldessa et fa pujar graons per damunt del teus contrincants del partit. Encara que sigui en contra del què vol el teu poble i els teus propis militants. El tercer motiu és que els regidors del tripartit han vist com nosaltres no fallàvem, com fèiem una gestió magistral de la Covid-19 i que ens escapàvem en lideratge social i ciutadà a Sant Fruitós i han volgut aturar el nostre èxit a qualsevol preu, encara que fos fent una moció de censura sense motius i en el pitjor moment.

Com veieu la legislatura aquests tres anys propers?
Aquests propers tres anys veurem una reducció important en el ritme d’execució i consolidació de projectes i ben junt veurem si són capaços de fer allò que hem deixat a punt. Ajuntar-se els 3 partits per anar a la contra de GfP és una cosa i anar junts per tirar el poble endavant i posar-se d’acord, n’és una altra més complexa i que no assoliran. Tots hi perderem. Per altra banda, amb Gent fent Poble es veurà un grup a l’oposició que actuarà amb fermesa i rigor, que portarà a davant del nou govern totes les necessitats del nostres veïns i veïnes, i els recordarà sistemàticament els sues incompliments, que hi seran segur.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)
30 views
30 views

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)

Marina Altimira - 7 d'agost de 2022
18, i ara què?
77 views
77 views

18, i ara què?

Josep Sanfeliu - 6 d'agost de 2022
La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.
63 views
63 views

La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 5 d'agost de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com