0 Shares 640 Views

Pregons de la festivitat de Sant Fruitós

29 de gener de 2021
640 Views
Per: Jaume Grandia.-

L’acte dels tradicionals pregons de la Festivitat de Sant Fruitós 2021, va celebrar-se al Teatre del Casal Cultural, sense públic i enregistrar per emetre’s el dissabte 23 de gener, a través dels canals de YouTube i d’Instagram del consistori. També per ràdio Sant Fruitós, i en diferit, pel Canal Taronja de Televisió.
L’acte fou presentat per Laia Cererols i presidit per l’alcaldessa Àdria Mazcuñan i la regidora de Cultura, Laia Feliu, junt amb els pregoners Enric Rafart i Irene Kosanovic –del col·lectiu feminista “Mai sense Veu”-, i amenitzat musicalment pel trio manresà “Quarts d’una”.

Enric Rafart feu un repàs a la seva biografia, des d’unes vivències infantils –recordant a la iaia Montserrat amb els seus remeis casolans- fins a la seva jubilació de conserge de l’Escola Monsenyor Gibert, entremig les seves col·laboracions amb les corals locals, direcció dels grups teatrals “TEI Montpeitans” i els “Pastorets”, i també com a regidor de Cultura durant una legislatura. Un relat amè i emotiu, amanit amb escrits, versos, cançons i corrandes.

Foto: Canal Youtube Ajuntament de SFB

El pregó jove a càrrec d’Irene Kosanovic, del col·lectiu feminista “Mai sense Veu”, que explicà que l’entitat feia quatre anys que s’havia creat i volia ser una eina de transformació social vinculada al moviment feminista: “Volem encoratjar a les dones i a les noies del poble acompanyar-nos en aquest trajecte, també estimarse elles mateixes i a les altres”.
Acabà el pregó, amb aquesta frase: “Som arrel i ales. Les arrels hem germinat a Sant Fruitós de Bages i el feminisme ens ha donat les ales”.

Foto: Canal Youtube Ajuntament de SFB

Es va cloure l’acte fent un reconeixement a una entitat del municipi, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil per la seva tasca, especialment aquest darrer any.
Dissabte al vespre, la fantàstica i divertida representació de l’obra “Els Brugarol” també al Teatre Casal Cultural, la Missa del dia 21, el concert Paradiso de Carles Casas de dissabte 16, el premi Montpeità del divendres 15, juntament amb l’activitat d’orientació, van ser els altres actes que van constituïr la celebració de la festivitat.

Foto: Canal Youtube Ajuntament de SFB

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
82 views
82 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1380 views
1380 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1226 views
1226 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com