0 Shares 816 Views

Ple del cartipàs de l’ajuntament

27 de juliol de 2019
816 Views

Per començar dir que la sessió va començar uns 20 minuts tard, no es tracta de buscar culpables, només és un comentari, i crec que la gent que estàvem d’oients, no ens ho mereixíem.

La sessió incloïa altres punts, que no es tracta de desmerèixer, però no ens enganyem el més sucós, el més esperat del ple, era el punt del cartipàs i sobretot els sous i compensacions dels regidors.

Va començar la seva extensa exposició l’alcalde, més d’una hora, amb la voluntat de defensar la seva proposta i aconseguir que el ple d’ahir l’aprovés. Va explicar que buscava el consens amb els partits de la oposició, manifestant també les concessions que en comparació amb l’anterior ple, l’equip de GfP havia fet. Va remarcar que d’una trentena de propostes que van presentar els grups de la oposició i es van negociar, en 29 es van posar d’acord, la qual cosa li feia pensar que la demostració de bona voluntat per part de la seva formació era evident. Al final de la seva intervenció va demanar el vot favorable a la seva proposta, o que també entendria que a alguns regidors els hi fos més propici l’abstenció.
Després va ser el torn dels representants del PSC, la seva exposició no va ser tan llarga, i van anar posant sobre la taula les diverses discrepàncies que tenen amb l’equip de GfP, i que si bé és cert que estan d’acord amb diversos punts, encara hi ha diferències que cal revisar i negociar, i com que entenen que son prou importants, demanen que l’apartat de les retribucions es deixi pendent, amb la finalitat de fer un debat més ampli i arribar a uns consens majoritari, que ara mateix l’equip de govern no té. En cas contrari, s’havia d’entendre que la seva formació no acabes votant a favor de la proposta presentada, ja que no estaven d’acord amb tots els punts.

A continuació va parlar el representant de JxSF, tampoc va necessitar un espai temporal tan dilatat per transmetre la seva visió de la situació actual de les negociacions amb GfP, va dir que si bé és cert que han avançat en diversos punts dels que en un principi es van començar a negociar, la veritat és que en alguns altres s’han encallat i que aquesta voluntat de negociació que per part seva resta oberta, no sempre troba el punt desitjat de connexió amb l’altra formació política. El seu grup insisteix principalment en la remuneració, i també en la dedicació prevista, ja que discrepen de quins actes han de constar com a tasca o gestió a computar pel regidor o alcalde, i quins no.

Una altra intervenció esperada era la de la representació d’ERC, que es queixava pel fet de no haver tingut prou temps per revisar el document dels pactes a signar pels representants de tots els partits, que es va presentar en aquest ple d’ahir, el qual inclou la possibilitat de que representants de l’oposició participin en accions i/o reunions en les que fins ara no ho feien. També va manifestar que el seu grup, entre altres qüestions, ha passat de demanar que els regidors i l’alcalde s’abaixessin les retribucions, a la possibilitat d’acceptar que les deixessin tal i com les tenen ara, però que en cap cas entenen que es tinguin perquè apujar.
Per finalitzar el torn de paraules dels portaveus de les formacions polítiques locals, va agafar la paraula la representant de GfP, manifestant que es reafirmava en el que havia dit l’alcalde, i només volia afegir, que si una cosa a caracteritzat a les persones del seu grup, és les ganes de treballar pel poble, i la voluntat de poder arribar a acords amb la resta de formacions, per tal de que la governabilitat de Sant Fruitós no es vegi perjudicada.

A continuació es va procedir a la votació d’aquest polèmic punt, amb el següent resultat: vots a favor, 6 els de GfP i vots en contra, 7 els d’ERC (3), els de JxSF (2) i els del PSC (2), per la qual cosa no s’aprova el cartipàs de l’ajuntament de Sant Fruitós.
Ara es qüestió de que al poble, als ciutadans, ens toca esperar nous esdeveniments.

Josep Sanfeliu

Les últimes informacions rebudes després de l’edició d’aquesta setmana, apunten a una dimissió en bloc pel grup de Govern Gent fent Poble sinó s’arriba a una concens.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1770 views
1770 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
47 views
47 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
60 views
60 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com