0 Shares 716 Views

PIT 2019: Sortida “Els camins del Geoparc”

19 de juny de 2019
716 Views

Aquest dijous s’ha celebrat la cinquena i última sessió del PIT 2019, es va fer una sortida de camp “Els camins del Geoparc” amb punt de trobada al local social d’Aguilar de Segarra.

En aquesta sortida, es tractava de conèixer productes turístics del territori vinculats a camins i itineraris, els camins mostren l’apassionant història geològica. Aprofitant els camins i itineraris s’ha volgut treballar el concepte de la demanda turística, la segmentació i les característiques dels visitants actuals i potencials, tot de forma dinàmica i participativa!

Era important portar roba còmode i anar ben calçats per caminar, ja que ha estat una sortida activa, ens hem mogut molt, això si sense fer grans caminades, es tractava de fer part de un circuit fix d’orientació, que són recorreguts permanents, de manera que cadascú pot fer-lo quan li vingui de gust.

Es tracta d’una zona delimitada, que en aquest cas d’Aguilar de Segarra conté una part forestal i una altra d’urbana, on hi ha distribuïdes unes estaques de fusta, cadascuna de les quals té un codi diferent. Aquestes estaques (o fites) estan dibuixades al mapa amb una rodona de color rosat. Quan s’arriba a cadascuna de les estaques comprovarem el codi, i tot seguit marcarem, mitjançant la pinça que conté l’estaca, el mapa per la part del darrera. D’aquesta manera queda constància que s’ha passat pel lloc; i per fer aquesta activitat, nomes hem necessitat un mapa i una brúixola.

Per començar el circuit, ens hem de dirigir al primer punt de control, que serà diferent segons el nivell que haguem escollit. Si volem seguir els recorreguts recomanats (fàcil, mitjà o difícil), hem de seguir l’ordre proposat, i anar encadenant tots els punts de control fins a marcar-los tots. Per saber que hem passat pel punt, cada estaca té una pinça (amagada dins la fusta) que marcarem en el requadre del número que li correspon, darrera del mapa.

Per aquelles persones que no podien caminar o fer activitat física també hi ha hagut alternativa de participació sense fer la part activa.

Recordem que el programa PIT, Punts d’Informació Turística i Centres col·laboradors Geoparc, vol dotar a la comarca del màxim nombre de Punts d’Informació Turística complementaris on el turista tingui possibilitat de ser informat de l’oferta turística existent, alhora que pugui rebre assistència i suport en l’organització de la seva estada. Alhora és un programa idoni per posar en contacte tots els agents turístics de la comarca i crear xarxa i sinergies.

L’organitzador, es el Consell Comarcal del Bages amb el suport de la Diputació de Barcelona i els destinataris, son equipaments i serveis vinculats al turisme (restaurants, allotjaments, museus, centres interpretació, biblioteques, agències, oficines d’atenció al ciutadà…)

El Col·lectiu de Recerca Històrica, l’any 2018 va aconseguir l’acreditació com a Punt d’Informació Turística, i enguany hi hem participat de nou, amb la finalitat de renovar-la, i continuar sent part activa d’aquest interessant programa.

Josep Sanfeliu
Col·lectiu de Recerca Històrica

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Can Ferrer
23 views
23 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Can Ferrer

Galdric Sala - 1 de febrer de 2023
UN PRESSUPOST MÉS ALT NO ÉS SENYAL DE FER MÉS COSES
38 views
38 views

UN PRESSUPOST MÉS ALT NO ÉS SENYAL DE FER MÉS COSES

Comunicació Grup Municipal Gent fent Poble - 31 de gener de 2023
Frase de la setmana. Lao Tse
3988 views
3988 views

Frase de la setmana. Lao Tse

Redacció - 30 de gener de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com