0 Shares 1104 Views

Pintó i V. Bronevetzky actuan al Festival de Pasqua de Cervera

13 de novembre de 2020
1104 Views

Per: Jaume Grandia.-

La Paeria de Cervera ja ho té tot a punt per celebrar, per desè any consecutiu, el ja tradicional Festival de Pasqua. El certamen referent de la música clàssica catalana ha canviat de dates enguany que han passat del mes d’abril a aquest novembre a causa de la pandèmia provocada pel Covid 19.

Del 14 al 22 de novembre es podran veure 8 concerts diferents i la major part en seran estrenes absolutes o concerts pensants especialment per a realitzar-se en el marc d’aquest festival. Un altre dels trets destacats d’aquesta edició serà que els concerts s’emetran per streaming en directe des del web del Festival (festivalpasqua.cat) i no hi haurà públic, a causa de les noves restriccions de la Generalitat per combatre la pandèmia.

Dissabte, 21 de novembre, a les 12 hores, la prestigiosa mezzosoprano, Mireia Pintó, acompanyada pel pianista, commemoraran l’aniversari de dues figures emblemàtiques dins la cultura catalana: el 125è aniversari del naixement del compositor Eduard Toldrà i el 50è aniversari de la mort del poeta Josep Carner. El concert es maridarà amb un recital de poesia i la lectura de cartes de Carner a càrrec d’una de les actrius catalanes més reconegudes del panorama escènic, Sílvia Bel.

Altres concerts:

Dissabte 14 .- 11’30 hores.- Ilerda Antiqua, amb “El manuscrit de Cervera”.

20’00 hores.- Orquestra de Cambra Catalana i el Jove Projecte Orquestral

Diumenge 15.- 11,30 hores.- Delia Quartet, amb obres de Salleras, Albéniz i Serra.

19 hores.- Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Divendres 20.- 20 hores.- Coral Ginesta.- Obres de Pau Casals i Josep Vila.

Dissabte 21.- 20 hores.- Cobla de Cambra de Catalunya

Diumenge 22.- 12,15 hores.-La pianista Alba Ventura, amb els Quaderns de la Suite Ibèria d’Albéniz,

El Festival començarà amb Un concert on es podran descobrir peces musicals úniques descobertes a l’Arxiu Comarcal de la Segarra.

Més tard, a les 20 hores, tindrà lloc el concert que vol celebrar el desè aniversari del Festival de Pasqua. Anirà a càrrec de, en una producció que vol commemorar el centenari de la fundació de l’Orquestra Pau Casals. Ambdues formacions estan dirigides pel director artístic del Festival, Josep Maria Sauret, i també hi participarà com a solista, Carla Conangla, recent guanyadora del Guardó Internacional Pau Casals per a joves violoncel·listes que atorga la Fundació Pau Casals.

El dia següent, el diumenge, 15 de novembre a les 11’30 hores, els joves talents del Conservatori del Liceu de Barcelona prendran el relleu del Festival. La jornada finalitzarà amb un concert que farà a les 19 hores. Serà l’estrena absoluta de la seva nova producció, “Danses del Segre”, amb obres de Juan Francisco Ruiz i Rafael Moreno,

El Festival es perllongarà fins el cap de setmana següent amb quatre produccions musicals més. El divendres, 20 de novembre a les 20 hores, la ens oferirà un concert titulat “Sacre i Profà. Motets de Pau Casals i ‘El Mirador’ de Josep Vila”.

Dissabte, 21 de novembre, a les 12 hores, la prestigiosa mezzosoprano, Mireia Pintó, acompanyada pel pianista, Vladislav Bronevetzky, commemoraran l’aniversari de dues figures emblemàtiques dins la cultura catalana: el 125è aniversari del naixement del compositor Eduard Toldrà i el 50è aniversari de la mort del poeta Josep Carner. El concert es maridarà amb un recital de poesia i la lectura de cartes de Carner a càrrec d’una de les actrius catalanes més reconegudes del panorama escènic, Sílvia Bel.

Posteriorment, a, dirigida per Jesús Ventura i amb introduccions de Josep Maria Serracant, interpretaran la integral de les sardanes de Pau Casals. Un concert d’especial importància històrica ja que serà la primera vegada que una cobla interpretarà les sardanes compostes per Casals.

Finalment, el Festival de Pasqua de Cervera culminarà el diumenge, obra mestra del repertori pianístic universal.

Adaptant-se a les noves mesures per combatre la pandèmia del Covid 19, la Paeria de Cervera ha volgut fer un pas endavant i protegir un bé declarat essencial com la cultura seguint organitzant enguany el tradicional Festival de Pasqua. La solució per la seva continuïtat en aquesta edició ha estat fer els concerts online i sense públic i que d’aquesta manera, tothom tingui accés als concerts de música clàssica catalana. L’aposta de la Paeria no només s’enfoca a què el públic pugui viure els millors concerts de música clàssica catalana, sinó que “també es té la ferma voluntat que els diversos artistes que hi participen, puguin continuar treballant i mostrant el seu art a la seva audiència”. Per la Paeria, “la protecció dels artistes i de la seva obra és una tasca irrenunciable i, en aquesta temps de pandèmia, les institucions públiques també han d’estar al costat d’un dels sectors més delicats”.

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Ara que ja s’acaba batxillerat…
60 views
60 views

Ara que ja s’acaba batxillerat…

Institut Gerbert d’Aurillac - 22 de maig de 2024
L’atenció personal, una espècie en vies d’extinció?
46 views
46 views
DAKAR 2025 Direcció a SHUBAYTAH
96 views
96 views

DAKAR 2025 Direcció a SHUBAYTAH

Redacció - 20 de maig de 2024
“Albiol encerta”
73 views
73 views

“Albiol encerta”

Narcís Lupón - 20 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com