0 Shares 917 Views

Petits grans científics de l’escola Paidos

4 de desembre de 2018
917 Views

Els nens de l’escola Paidos celebren la setmana de la ciència per vuitè curs consecutiu

Del 12 al 16 de novembre, l’Escola Paidos va celebrar la setmana de la ciència, coincidint amb la setmana internacional de la ciència. Els alumnes van poder realitzar diverses activitats relacionades amb el cos humà, el tema d’enguany. La primera edició de la setmana de la ciència es remonta al curs 2011-12 que llavors tenia format d’un únic dia. Aquesta setmana es tracta d’una setmana en que els alumnes treballen i experimenten en diferents aspectes de la ciència i les matemàtiques, mitjançant les activitats i projectes preparats i dirigits pels mestres.

IV Concurs de Fotociència
La setmana comença amb el Concurs de Fotociència. Igual que en el cursos anteriors, tots els nens i nenes des de 5è de primària fins a 4rt d’ESO havien de presentar una fotografia relacionada amb el cos humà. Les fotos s’han de presentar amb una explicació científica. Els professors seleccionen les millors fotos que esdevenen els finalistes. Finalment, són els alumnes els que voten i escullen els premiats. El dilluns 12 a la tarda es va realitzar l’entrega de premis de les diferents categories.

Com som per dins?
Al dimecres 14 al matí, els alumnes de l’escola van disseccionar diferents òrgans del porc (ronyons, cor, pulmons, cervell…) ja que són molt semblants als del cos humà. Prèviament, els alumnes d’ESO van estar buscant informació sobre l’òrgan i com disseccionar-ho. No tot els aumnes de l’escola diseccionaven, ja que els mes petits no podien agafar les eines i eren els seus companys d’ESO els que ho feien davant seu perquè els poguessin veure, tocar i olorar. Els alumnes que no volien disseccionar van preparar una presentació i un taller pels més petits d’Educació Infantil sobre els sentits.

Elaborem un Smart Body
Les disseccions i el concurs de fotociència no van ser les úniques activitats que van fer. Durant la setmana es va fer un treball relacionat sobre el cos humà. Cada curs des de primària fins a ESO eren els encarregats de treballar els diferents òrgans dels aparells del cos humà masculí i femení. Cada grup havia de buscar informació sobre un òrgan. Després havien de crear un vídeo en anglès, català i castellà on es presentava l’òrgan, on es troba, la seva funció, una imatge…

No només ciència
Al llarg de la setmana també va haver-hi espai per treballar altres disciplines científiques. Els alumnes també van fer servir les matemàtiques. Primer van haver de buscar informació sobre el cor, les pulsacions, el ritme cardíac… i com prendre les pulsacions. Després van fer una activitat sobre les diferències en les pulsacions depenent de la situació; per exemple, si estàs en repòs o en moviment. Finalment van elaborar un gràfic amb els resultats obtinguts. Van poder fer aquesta activitat amb nens i nenes de diferents edats per poder observar-ne les diferències i extreure’n conclusions.

I el proper curs?
Al final de la setmana van exposar el treball de l’Smart Body, fent un nen i una nena i col·locant-hi els diferents codis QR enllaçats amb els vídeos elaborats pels alumnes. Els alumnes van gaudir investigant i experimentant sobre el cos humà i ja estan desitjant que arribi la propera setmana de la ciència del curs 2019-20.

Alumnes de 2n d’ESO

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com