0 Shares 2056 Views 1 Comments

Pere Clapera Argelaguer

17 de novembre de 2019
2056 Views 1

Aquesta setmana parlarem d’un altre personatge nascut a Sant Fruitós de Bages.
Pere Clapera Argelaguer va néixer el 12 d’abril del 1906. El fet de viure a Sant Benet farà que marqui la seva vida ja que allà va conéixer el pintor Ramon Casas i va ser qui el va influenciar en la seva carrera artística.


Va esdevenir dibuixant, il.lustrador, cartellista i pintor durant la 1ª meitat del segle XX.
Va iniciar-se dibuixant per diaris humorístics fins arribar a la cinematografia; a partir del 1944 exposà diverses vegades a la Sala Rovira de Barcelona així com a París, Argentina, Nova York … i en altres parts d’Espanya.
Li agradava molt fer dibuixos de moviments de balls per exemple de Carmen Amaya, Lola Flores, La Chunga …. entre d’altres.
Fou un gran aquarelista, l’únic que des dels angles del Liceu havia dibuixat tots els ballets i òperes que s’hi representaven.
Aquí a casa nostra ha sigut poc reconegut i un dels motius podria ser que la mort de la seva esposa el va afectar tant que no va agafar mai més cap pinzell.
El 1961 va fer una exposició molt important a la Sala Rovira sobre el món del circ ja que n’era un gran amant i un gran coneixedor, rebent molts elogis de prestigiosos crítics.
El nostre Ajuntament té alguns dibuixos d’en Clapera, així com també bastants retrats de futbolistes del Barça de l’època.
És per recordar aquest gran dibuixant nascut al poble, que Sant Fruitós va posar-li nom a un dels nostres carrers.
Isart

1 Comentari

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com