Parlem amb Valentí i Josep Mª Ferrer

Redacció
Lectura de 5 min

La història es pot fer de moltes maneres, sovint tenim tendència a qualificar d’històrics només fets puntuals, dies concrets i els grans personatges que els han protagonitzat, però hi ha la història del dia a dia, del llegat, aquella petita història que és indissoluble de la quotidianitat d’una comunitat i que és, al cap i la fi, la història més gran. Els germans Ferrer, des del seu restaurant, Can Ferrer, al barri de Torruella de Baix, ja han fet història i la segueixen fent.

- Anunci patrocinat -

 

Montpeità .- Parlem d’història… com va començar la vostra?

 

Valentí i Josep Ma. .- Els inicis del què avui és Can Ferrer els situem l’any 1964, que és quan el nostre pare construeix la piscina i agafa el què llavors era un bar adjacent, llavors nosaltres dos erem dos marrecs, no fou fins 11 anys després, l’any 1975, quan teniem 17 i 20 anys, que agafem les regnes del negoci.

 

M.- Quin és, doncs, el plantejament que feu a partir d’aquest moment?

 

V/J.- Primer de tot fer-nos al càrrec que calia pencar molt i a partir d’aquí oferir tot allò que poguéssim, des del servei de bar, menús diaris, servei de carta i aprofitar al màxim l’espai i els nostres coneixements per banquets, casaments, comunions, etc…

 

M.- Quina és la tasca concreta que realitza cadascú de vosaltres dos?

 

V/J.- Valentí mana als fogons i Josep Ma. és el Cap de Sala

 

M.-  Parlaveu abans de la piscina que el pare va fer l’any 1964, durant molts anys, única possibilitat per la gran majoria de santfruitosencs per remullar-se en una (piscines Bahia), això ja és passat, des de quan?

 

V/J.- Vàrem deixar estar el tema de la piscina l’any 2002, ara fa 20 anys (com passa el temps), s’havia llavors de fer una forta inversió per adeqüar aquesta instal.lació a les noves normatives, contractar més personal, socorrista, etc… vàrem considerar que no ens era rendible i centrar tots els nostre esforços en el restaurant.

 

M.- Com definirieu el producte que oferiu?

 

V/J.- Bàsicament fem cuina tradicional catalana, això és el què ens defineix, oberts a l’avolució natural dels temps, però sense perdre mai els origens.

 

M.- Hi ha algun plat que us identifiqui?

 

V/J.- Sempre ens adaptem a nous temps i gustos però tenim alguns plats que mai falten, sobretot quan parlem dels esmorzars de forquilla,… el bacallà, els popets, els callos o les mandonguilles formen part del nostre adn.

 

M.- Can Ferrer és, sens dubte, història d’aquest poble i qui més qui menys alguna vegada ha passat per casa vostra, però quin és el tipus de clientela que teniu?

V/J.- El què volem destacar, i amb orgull, és que tenim una clientela variada però fidel, això és molt important, tenim clients que han fet aquí la seva primera comunió, llavors el seu casament, llavors la comunió dels seus fills i després aquests hi han celebrat el seu casament! Ara el tema casaments el toquem menys, però acollim moltes trobades familiars, convencions, etc… a part de la clientela habitual a esmorzar, dinar o sopar. També servim clients més de passada, com comercials, treballadors de polígons propers, o de passada, etc…

 

M.- Tants anys al capdavant d’un negoci com el vostre, per força ha de generar anècdotes o moments especials… ens en dieu una?

 

V/J.- N’hi ha de tot tipus, bones i no tan bones, típiques d’un negoci com aquest, recordem les agradables, ens ve a la memòria la visita d’Elsa Pataki en motiu d’un rodatge que va fer a Sant Benet, ens vàrem fer fotos i vàrem passar un dia per recordar. També hem tingut la visita d’alguns polítics molt coneguts.

 

M.- Doncs moltes gràcies a tots dos i felicitats per la vostra trajectòria.

 

V/J.- Gràcies a vosaltres.

 

Redacció

 

 

 

Comparteix aquest article
Deixar un comentari

Segueix-nos

En paper i/o en digital
Escull el format que més t'agradi