0 Shares 986 Views

PARLEM AMB : Ramon Brucart, pilot de motocròs

25 de gener de 2018
986 Views

Ramón Brucart , esportista professional del món del motor, va néixer fa 35 anys a Manresa, i viu actualment a Sant Fruitós de Bages. Ha participat en el Campionat del Món de motocròs MX-3 i la temporada passada va córrer curses del campionat europeu, espanyol i català de motocròs a la màxima categoria del MX1-Élit, i M-35.

Com valora la temporada 2017?
Igual que la 2016, no ha estat una temporada bona. Ha estat complicada i difícil, malgrat el treball i l’esforç que hi hem posat. El canvi a la KTM, no ha donat els resultats que tots esperàvem. Quan no ha estat per les caigudes, ha estat per causa d’algun problema de la moto, i no hem pogut agafar un ritme normal de competició. Quan s’entra en una dinàmica negativa, costa canviar la tendència. He complert els dos anys de compromís que tenia amb KTM, i d’acord amb el seu distribuïdor Màquina Motors, que he de dir que sempre s’han portat molt bé i han fet tot el possible perquè aconseguís bons resultats, ara canviarem de moto i per la nova temporada 2018, correré amb una Suzuki.

Canviarà de categoria?
Seguiré en el campionat espanyol corrent en la màxima categoria, el MX1-Élit. Però, al tenir 35 anys, em permet també poder participar en les curses de veterans, en la categoria M-35. Aquest any ja vaig córrer en alguna, són divertides perquè també hi ha un bon nivell, amb pilots que han estat a l’élite mundial i europeu. Al mateix temps serveixen per fer uns forts entrenaments cara a les curses del MX-1.

Del calendari europeu, farà algun Gran Premi?
Aquesta temporada, ho deixo de banda. He fet 8 temporades de l’europeu, i 8 temporades del mundial, m’ho he gestionat tot jo, i és molt esgotador, molts quilòmetres de carretera i també molts diners. Estic orgullós del que he fet, però ara he de parar.

I les curses del campionat català de resistència?
Per culpa de les lesions aquesta temporada no hi he participat, però per a la propera, si no coincideixen amb el campionat estatal, segur que hi correré.

També ha participar en cursets per joves pilots, li agrada aquesta feina?
Gaudeixo molt podent ensenyar les tècniques i tàctiques del motocròs als nens i a les nenes. L’únic problema són alguns pares, que creuen que el seu fill en dos dies serà una figura. No s’ha de pressionar els nanos, si tenen condicions ja arribaran.

Per acabar, com veu la temporada 2018 amb Suzuki, Ha corregut mai amb aquesta màquina?
No, serà una experiència nova, i desitjo aconseguir bons resultats per agrair l’esforç que fan els meus espònsors, Màquina Motors i Braktec, així com a Oneal, Airoh Helmet i Alpinestars.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com