0 Shares 507 Views 1 Comments

Parlem amb Mercè Vendrell

25 de maig de 2022
507 Views 1
Entrevista

La Mercè Vendrell, més coneguda per tothom com la “Mercè dels metges”, és una de les cares més conegudes per tots els santfruitosencs i santfruitosenques doncs porta ja una bona colla d’anys atenent als ciutadans darrere el taulell del CAP Sant Fruitós.

Montpeità.- Quants anys portes treballant al CAP?

Mercè.- Doncs d’aquí poc farà 39 anys

– Quina és concretament la teva tasca al CAP

– Doncs principalment atendre a la gent, tant
presencialment com telefònicament, passant
trucades als diferents professionals sanitaris, així
com tasques d’administració, informació i mirar que
tot funcioni de forma organitzada.

– Tractant-se d’un poble i per la feina que fas, et trobes que fora del CAP la “feina continua”?

– Doncs és pràcticament inevitable, si vaig pel carrer em trobo moltíssimes vegades que la gent m’atura i em fa consultes de tota mena, com aquell que pot trobar-se l’home o dona del temps i els demanen quin temps farà, ha, ha… però entenc que també forma part de la tasca que faig i la gent normalment és amable i no m’agobien

– 38 anys al CAP, més enllà de situacions tristes i difícils, deuen donar per un munt d’anècdotes, ens en recordes alguna?

– N’hi ha moltes, però recordo una vegada que em va venir un senyor dient que els supositoris que li havien receptat no li feien cap efecte… la sorpresa va ser quan vàrem saber que la persona s’introduïa els supositoris per l’orella!!!

– Parla’ns una mica del moment en què arriba la pandèmia, com ho vius.

– He estat treballant durant tota la pandèmia, i va ser molt dur, sobretot als inicis, estàvem absolutament desbordats, desinformats i se’ns feia molt difícil gestionar aquella situació. Ens arribava gent en molt mal estat, desorientats i espantats. Jo i companyes vàrem passar dies plorant molt.

– Què ha canviat la pandèmia pel que fa a la manera de treballar abans amb ara?

– El primer és que es fa molta feina no presencial, la gent a poc a poc va adaptant-se a això, d’altra banda, seguim havent d’afrontar la falta de personal i de recursos, fet que implica no poder donar l’atenció que el ciutadà mereix i que les coses no funcionin com caldria. Les queixes de la ciutadania en aquest sentit són comprensibles, però es deuen a aquests factors que el personal d’aquí no controlem.

– Quina ha estat la relació que ha tingut la “Mercè dels metges” amb els metges que han anat passant pel CAP?

Doncs molt cordial i bona, he tingut la sort de conèixer grans professionals i persones, recordo amb gran efecte el Pere Puig, per exemple, i al malaurat Pere Morán, va ser un cop molt dur la seva mort i se’m va fer difícil superar aquell mal tràngol.

– Doncs moltes gràcies, Mercè, esperem anar-nos veient, si pot ser, millor passejant que no al metge.

– Gràcies a vosaltres.

1 Comentari

  1. Ets la millor, profesional con “la copa de un pino” sor tenim de tenirte al cap. Felicidades

    Reply

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com