0 Shares 1202 Views

Parlem amb la Paula Fernández Jiménez, jugadora del Màlaga

26 de juliol de 2018
1202 Views

Paula Fernández Jiménez és una santfruitosenca de 19 anys que juga en el primer equip de futbol femení del Màlaga, i ha estat convocada per la Selecció Espanyola per formar part de l’equip que disputarà el mes vinent el Mundial sub-20, que tindrà lloc a França.

Quina valoració en fas de la teva temporada a Màlaga?
Crec que ha estat una temporada molt bona, perquè vaig deixar el segon equip del Barcelona, per poder jugar a primera divisió, i això ho he aconseguit. Esportivament els resultats han estat immillorables, l’equip durant tota la temporada només ha empatat dos partits i una sola derrota. Assolint l’ascens a la màxima categoria espanyola. A nivell personal, com és lògic, el canvi em va afectar una mica, però amb l’ajuda de les companyes tot ha estat més fàcil, i ara ja som com una nova família.

La teva posició en el camp continua sent la zona de mig?
Ha variat una mica, que també és bo, perquè així aprens ha desenvolupar-te millor.

Com es presenta la nova temporada?
Serà un repte per a tot l’equip. Futbolísticament, l’equip femení serà el capdavanter de la ciutat de Màlaga, ja que el masculí ha baixat a segona. També tindrem els desplaçaments més llargs, l’any passat jugàvem només a la zona d’Andalusia, Extremadura i Melilla, i ara serà per tot Espanya.

Com fareu els desplaçaments?
Crec que serà amb autocar, els equips de futbol femení tenen pressupostos molt baixos.

Abans, però, tens el Mundial sub-20?
Sí, el mes vinent a la Bretanya francesa.

Esperes poder jugar?
Per això lluito, i si no, ajudaré i animaré des de la banqueta.

Penseu en el títol?
És clar, tots els equips volen guanyar-lo. Primer hi ha una fase de grup, i a nosaltres ens han tocat equips molt forts com Estats Units i Japó. Esperem classificant-se entre els dos primers i passar a les següents eliminatòries.

Què fas durant aquestes vacances?
Principalment estar amb la família, i visitar les amigues que tinc aquí, i que durant l’any no he vist gaire. També seguir entrenant.

Has vist els partits del mundial de Rússia?
Sí, alguns.

Per a tu, quin són els millors conjunts?
M’agraden França i Bèlgica.
Pel teu joc i la teva posició en el camp, diuen que et fan moltes faltes i que reps molts cops.

Què opines del Neymar, diuen que es tira molt i fa teatre?
Jo l’entenc. Potser alguna vegada sí que fa teatre, però arriba un moment que, suposo, ja està cansat de rebre, i deixant-se caure és un manera de dir prou.

Hi ha molta homosexualitat dins l’esport femení ?
Penso, que igual que en el masculí. El que passa és que les dones han estat més valentes, i han sortit abans de l’armari.

Que me’n dius del dopatge?
Nosaltres estem controlades a nivell de selecció, i sempre hem de passar controls en els campionats europeus o mundials.

Què estudies?
Estic estudiant un grau superior d’esports, que es diu TAFAD, ara faré el segon curs. Ho curso a Màlaga. Quan acabi em permetrà entrar a l’Inef o fer de monitora d’esports.

Jaume Grandia
Foto: Ferran Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com