0 Shares 929 Views

Parlem amb el Genis, cap de la Colla de Cuiners de la Festa de l’Arròs, que tornen l’activitat després d’aquest any de forçosa aturada per la pandèmia

26 de febrer de 2022
929 Views
Per: Redacció Fotos: Dani Casas

MONTPEITÀ – Us heu tornat a trobar tots després d’aquest any en blanc, com has trobat els ànims de la colla?
GENÍS – La veritat és que amb moltes ganes, és un dia especial i a la colla el tenim ben marcat al calendari, després d’aquest any 2021 sense la Festa, poder tornar-hi és una gran alegria.
M.- Pel que fa a la colla, hi ha hagut alguna incorporació nova aquest any?
G.- Se’ns incorpora el Valentí Canal, germà de l’Àngel, que ja fa uns anys que és de la colla. Destacar també que aquest any plega la Maria Gelabert, després de molts anys a la colla, ha cregut que ja tocava descansar, vull agrair-li la seva feina i compromís durant tots aquests anys. També, en aquest sentit, i per motius molt més tristos, no tindrem entre nosaltres al Josep M. Fonts, un veterà de la colla i que, com sabeu, ens va deixar sobtadament fa pocs mesos. El trobarem moltíssim a faltar i d’una manera o altra, la nostra feina i participació en la Festa aquest any, la dediquem a la seva persona.


M.- Com a colla, li retreu algú tipus d’homenatge?
G.- Segur que si, ara per ara, però, no puc donar detalls, però sí que li farem un reconeixement.
M.- Tornant a la vostra tasca concreta. Amb les restriccions vigents fins fa quatre dies i encara amb totes les afectacions de la pandèmia molt recents, els preparatius per fer l’arròs han estat els mateixos a nivell de previsions i quantitats que en les anteriors edicions?
G.- Sí, hem fet tota la preparació per fer 3.200 racions, igual que en les edicions prepandèmia. Tornem, en aquest sentit, a la completa normalitat. Amb l’afegit que aquest any, se’ns ha demanat de fer una paella d’arròs de verdures, no és la tradicional recepta de l’Arròs de Sant Fruitós, però una la farem.
M.- Dius, doncs, que es cuinaran les 3.200 racions habituals, ens recordes les quantitats d’ingredients que calen per cuinar aquesta quantitat d’arròs… sempre sorprèn veure els kg de productes que fareu servir i dona una idea del nivell d’organització que es necessita.
G.- 325 kg d’arròs rodó del Delta, 200 kg de costella de porc tallada, 80 kg conill tallat, 25 kg de sal, 80 l d’oli d’oliva, 25 l d’oli d’oliva de 0,4°, 300 kg de sípia bruta grossa, 100 kg de llagostins, 25 kg de pèsols, 100 kg de musclos de roca grossos, 36 kg de pebrot vermell tallat, 90 kg de tomàquet fregit, 10 kg d’alls pelats, 225 kg de cebes grosses, 30 kg de pebrot verd italià i 10 manats de julivert.
M.- I, com cada any, per tenir-ho tot a punt, la colla comenceu ja dies abans…
G.- Sí, comencem el dissabte de la setmana anterior a la festa, a tallar i pesar la sípia i deixar-la a punt a les càmeres, i el dissabte següent, dia anterior a la festa, preparem i pesem verdures…
M.- Doncs res més, Genís, que vagi molt bé la festa, l’arròs amb tu al capdavant no tenim dubtes que quedarà excel·lent.
G.- Moltes gràcies a vosaltres, fins diumenge

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El Racó del lector. Transformador
251 views
251 views

El Racó del lector. Transformador

Redacció - 28 de març de 2024
27è Torneig de Pasqua Paidos
63 views
63 views

27è Torneig de Pasqua Paidos

Escola Paidos - 28 de març de 2024
Lliurament del Premi MONTPEITÀ 2023
85 views
85 views

Lliurament del Premi MONTPEITÀ 2023

Redacció - 28 de març de 2024
Editorial 1682
801 views
801 views

Editorial 1682

Redacció - 28 de març de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com