0 Shares 100 Views

Parlem amb Dani Giner

11 de maig de 2022
100 Views

En Dani Giner és, junt amb la seva esposa, la Beatriu, responsable i cap de sala del reconegut Restaurant Can Ladis del nostre municipi. L’establiment, amb una dilatada trajectòria, ha estat present, el passat 3 de maig, a l’acte d’entrega de guardons del certamen Cartavins, que premia les millors cartes de vins dels restaurants catalans.

Com ha anat això, Dani?
Doncs molt bé, malgrat que ha faltat la cirereta final, que era guanyar el premi a la millor carta de vins de la nostra categoria. Hem estat entre els tres finalistes en la categoria A de la província de Barcelona, juntament amb els companys de l’Ó de Món Sant Benet i un restaurant del Masnou.

 Així doncs, la representació local hi era per partida doble…
Sí, i estem també contents per això, doncs tot i no haver estat finalment els guanyadors, tot i que ser a la final ja és molt difícil, ha estat l’Ó qui s’ha endut el guardó… tot queda a casa, i per més d’un motiu, doncs la carta que hem presentat i que ha estat finalista, incorpora les il·lustracions d’un altre santfruitosenc com el Galdric Sala, però és que, a més, els responsables gràfics de la carta guanyadora, també són de casa: El Pep Creus i la Judit Viñas.

Així doncs, ple de representació santfruitosenca a l’acte que es va celebrar al Palau de Pedralbes de Barcelona.
Parlem ara una mica del restaurant Can Ladis, quan es va iniciar aquest camí?
El restaurant, especialitzat en peix i marisc, va obrir les portes el 1988, al local que hi ha dins el que avui és el Casal cultural. Però podem dir que els orígens reals provenen de la feina de peixaters del poble des de 1965 del Ladis i la Teresa, els pares de la Beatriu, la meva dona. D’aquesta experiència de coneixedors del peix, marisc, etc. així com de la bona mà a la cuina de la Teresa, neix Can Ladis, com deia, el 1988.
Més tard, el 2003, obrim el nou local de la carretera de Vic, i fins al dia d’avui aquí seguim.

 Can Ladis ha anat fent-se un prestigi arreu i ara és, sens dubte un dels restaurants de referència a la comarca i fora d’ella, en la seva especialitat de peix i marisc, més enllà de la indiscutible qualitat del producte que serviu, que destacaries de Can Ladis?
Doncs el tracte proper i familiar, al capdavall, és un negoci familiar i això crec que es percep.

 Parla’ns una mica de la recent situació viscuda amb la pandèmia, on el sector de la restauració ha patit fortes sotragades, com ho heu viscut?
Ha estat dur, a part de la vessant econòmica, el més difícil de tot ha estat gestionar els constants canvis de normatives, de restriccions… ara tancat, ara mig obert, ara només per emportar, … adaptar-se als constants canvis quan és imprescindible fer previsions i planificar la feina per donar un bon servei, ha estat esgotador mentalment. Per sort sembla que això per fi ha acabat i ara estem als nivells de prepandèmia, treballant normalment.

Doncs moltes gràcies, Dani, felicitats per ser un dels tres finalistes al Cartavins i enhorabona per la feina ben feta, reconeguda arreu, també destacada diversos anys a la prestigiosa Guia Michelin.

Moltes gràcies a vosaltres.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com