0 Shares 1885 Views

Parlem amb ALBERT CANAL, gerent del NAT’S

2 d'agost de 2018
1885 Views

El Centre de Natació i Esports, “NAT’S”, ubicat a la Casa Nova, celebra enguany el 25è aniversari de la seva fundació. Parlem amb Albert Canal, gerent del Club, perquè ens expliqui la història i el moment que viu l’entitat.

Per què es van instal·lar a Sant Fruitós?
Nosaltres ja vivíem a la Casa Nova. Quan ens vam plantejar fundar l’equipament, veiérem que aquests terrenys, al final del polígon, podien ser un lloc ideal, en una zona ben comunicada tant per la banda de Manresa i Navarcles, com la de Sallent i Santpedor.

I es van llançar a la piscina, mai més ben dit…
Sí, Nosaltres teníem clar el que volíem oferir. Era una cosa nova, perquè en aquells moments a Manresa només hi havia el Gimbe, i després va sortir el Via Esport. De totes maneres no sabíem com respondria la gent.

No era arriscat que els usuaris, la majoria necessitessin vehicle per venir?
Al contrari. La bona comunicació per carretera, i la facilitat per poder aparcar van anar al nostre favor. Al principi teníem més gent de fora de Manresa, ara crec que està bastant equilibrat.

La filosofia inicial dels cursets de natació, segueix vigent?
Continua igual. Volem ensenyar a nedar a persones de totes les edats. El que passa actualment, és que les altres activitats que oferim han crescut molt. Sempre surten coses noves, que hem procurat incorporar a la nostra oferta.

No hi ha aquí a la comarca molts clubs de natació i gimnàstica?
Sí, potser massa. Però, de moment, tots anem aguantant. La veritat també és que la gent cada vegada fa més activitats esportives, i això sempre fa augmentar les persones que van al gimnàs.

Parlem d’energia. Vostès tenen instal·lades plaques solars, surten a compte?
Són plaques tèrmiques, no voltaiques, Ens ajuda per escalfar l’aigua, però tampoc són una bicoca, ja que quan produeixen més és a l’estiu, que és quan menys les necessites.

Consum d’aigua i d’energia elèctrica, han aconseguit rebaixar la factura de despesa?
El consum d’aigua és si fa no fa sempre igual, en canvi amb l’electricitat sí que organitzant-ho bé, pots fer estalvis, com per exemple aïllant més les zones, incorporant maquinària més eficient, etc. Quan comences una activitat nova sempre poden sorgir sorpreses. A nosaltres ens va passar al començar amb el terra radiant, volent tenir sempre el terra sec, fora de la piscina. Però va sortir el problema d’excés de temperatura dins zona de la piscina, ho desactivàrem, veient que no era necessari.

Quants abonats tenen actualment?
Són uns 1.700 abonats, i tenim uns 750 nens i nenes que fan cursets de natació mensualment.

Quin horari feu?
Obrim de dilluns a divendres a 2/4 de 7 del matí fins a 2/4 d’11 de la nit. Dissabte, de 8 mati a les 9 del vespre, i diumenge de 8 mati a 3 de la tarda.

Quins equipaments teniu?
A NAT’S, hi trobareu:

  • Dues piscines de 20 x 10 metres climatitzades: una interior – coberta tot l’any; una exterior – descoberta a l’estiu, i coberta amb una estructura telescòpica a l’hivern.
  • Sala de Fitness, amb l’equipament necessari per dur a terme tant treball cardiovascular (cintes de córrer, bicicletes estàtiques, el·líptiques , steps, rem, Vario), com treball de musculació, ja sigui amb màquines específiques per cada grup muscular, o amb pes lliure (barres, peses, manuelles,…).
  • Dues sales d’activitats dirigides, on hi trobareu una gran varietat d’activitats de condicionament físic, de tonificació, de treball cardiovascular, de cos ment, coreogràfiques, …
  • Dues pistes d’esquaix.
  • Dues pistes exteriors, una de futbol sala i l’altra de basquet.

Han canviat molt les activitats en 25 anys?
Com és lògic han sorgit noves formes i activitats. Però jo ho resumiria en dues classes d’esportistes: Els que fan activitats per fer salut, i els que volen preparar-se per fer esports ultres, com curses de 100 kms, curses de muntanya, maratons, etc.

Com han celebrat aquests 25 anys?
Des del gener hem fet diferents activitats. Sortides, caminades, festes infantils, tornejos i finalment el sopar aniversari a la Torre Busquets, amb prop de 300 comensals, on es van reunir abonats, ex-abonats, treballadors, ex-treballadors, amics i familiars.

Jaume Grandia/Josep Sanfeliu

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Resultat enquesta “Comerç al carrer, edició de tardor”
127 views
127 views

Resultat enquesta “Comerç al carrer, edició de tardor”

Comunicació Associació de Comerciants de Sant Fruitós de Bages - 29 de novembre de 2023
Reunió del Consell Municipal de Cultura
48 views
48 views

Reunió del Consell Municipal de Cultura

Redacció - 29 de novembre de 2023
Més d’un miler de jocs i joguines per triar i remenar
53 views
53 views

Més d’un miler de jocs i joguines per triar i remenar

CNL Montserrat - 29 de novembre de 2023
Cros escolar Sant Fruitós de Bages
46 views
46 views

Cros escolar Sant Fruitós de Bages

Redacció - 28 de novembre de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com