0 Shares 896 Views

Com viu el confinament l’Alba Nadal.

13 d'abril de 2020
896 Views

Nom: Alba Victoria Nadal

Edat: 35

País de residència: Alemania

Quina feina hi feu aquí habitualment:

Sóc ballarina clàssica professional al Badisches Staatstheater de Karlsruhe.

Com ho viviu aquests dies i com ho porta la gent d’aquí:
Des de fa ja 4 setmanes, l’administració del Teatre, ens van enviar a Casa, i el mateix dia per la tarda, ens van comunicar que es cancel·laven assajos i actuacions fins el 20 d’abril. Des de llavors, porto tot aquest temps a casa, però amb la gran diferència amb d’altres països, que se’ns permet sortir al carrer, a passejar o a anar amb bicicleta. Tot i així, també he de dir, que la vida, al carrer, és casi invisible. Jo intento mantenir-me en forma, fent exercici a casa. La companyia ha organitzat classes de ballet amb els nostres professores, a través de Zoom, i a banda d’aquestes, la nostra directora ens segueix enviant tasques coreogràfiques per fer des de casa. Igualment, dedico aquest temps per mi: ioga, meditació, lectura, aprenentatge d’alemany, moltes trucades amb la família i amistats.

Segur que esteu molt ben informats del nostre confinament a casa. Què n’opineu de la gestió de la pandèmia per part dels polítics catalans i espanyols?:
Efectivament, segueixo tot el que està passant a casa meva des del 3/24 especialment i llegint articles via on-line. Personalment, penso que tot s’ha activat tard. Vàrem veure el què estava passant a la Xina, però com si fos una cosa aliena a nosaltres…”Això aquí no passarà mai, pensàvem”….Perdem la visió globalitzadora del món en el que vivim. Itàlia va actuar d’una manera molt pèssima, i llavors Espanya, en lloc d’avançar-se als esdeveniments, va actuar una vegada era massa tard. Tenim molt per aprendre i estic segura que això no és una casualitat. És una forta resposta de la Natura i de l’Univers per a que la Nostra Societat desperti. Així no podem continuar. No podem continuar destruint la naturalesa com ho estem fent, no podem créixer com a societat fent als rics més rics i als pobres més pobres, no podem desestimar la Sanitat Pública, em de tenir més cura dels nostres avis i de les nostres pensions (tots hi serem algun dia), i em d’actuar de manera solidaria amb els nostres veïns. Hi ha molts aspectes a millorar, i espero que tots, a nivell global com a Societat, però també a nivell personal, aprenguem d’allò que hem de millorar. Això potser que es torni a repetir. La Naturalesa és molt més sàvia que nosaltres, el Planeta segueix fent els seus cicles de dia i nit, sense que nosaltres interferim. El Planeta no ens necessita, però nosaltres a ell sí i les persones ens necessitem mútuament. Penso que ara, la feina que estem fent és bona, i es fa difícil de senyalar culpables, però això ens afecta a tots, polítics i no polítics. Tots n’hem d’aprendre.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com