0 Shares 325 Views

Parlant d’estiu i de vacances.

6 de juny de 2021
325 Views
Text: Rosa Camprubí  Foto: Istock

La majoria dels lectors del Montpeità, ja tenim una edat i hem viscut l’època en què la televisió encara era en blanc i negre, només hi havia dos canals, tots dos oficials, i únicament en castellà. Però ens la miràvem, i recordem amb certa nostàlgia la mítica sèrie  “Verano azul” que durant 19 setmanes ens va amenitzar les tardes de diumenge. TVE l’ha emès en posteriors ocasions, però la primera emissió va ser entre la tardor de 1981 i la primavera de 1982. Vaja, que fa 40 anys, i si com és lògic, ara la trobaríem desfassadíssima, en aquell moment de transició ens semblava moderna i avançada.

També en aquella època, i concretament entre els anys 1977 i 1986, una de les sèries que tallava el bacallà era la també súper-famosa “Vacaciones en el mar” (The love boat), i que ambientada en un vaixell (The Pacific Princess) que realitzava creuers de luxe atracant a destins tan exòtics com Acapulco o Puerto Vallarta, ens traslladava a un paradís idíl·lic a cada emissió.

Gairebé es podria afirmar que va ser l’orígen de la passió pels creuers i fins i tot algunes companyies nàutiques en van fer servir escenes i fotogrames com a imatge promocional.

Particularment no ho recordo, però es veu que, si bé en un principi les ensucrades històries i situacions romàntiques es desenvolupaven a l’oceà Pacífic, més tard, i al llarg de 10 temporades, l’acció es va traslladar al Carib, a Europa, a Xina, a Escandinàvia i fins i tot a la Mediterrània, adaptant el vaixell i el seu nom a cadascun d’aquests ambients.

I perquè explico tot això?, doncs perquè aquests dies s’ha sabut la noticia de la mort, als 90 anys d’edat, de l’actor Gavin MacLeod que encarnava al flamant capità Stubing. Aquell personatge gairebé perfecte, amb l’uniforme d’un blanc impecable i que sempre resolia i solucionava amb èxit els conflictes que s’esdevenien a bord.

Buscant per internet per a saber més d’aquest actor i de la seva carrera artística i cinematogràfica, he trobat gairebé per casualitat, que l’Stella Solaris, nom del vaixell que solcava la nostra mar, en un capítol de l’any 1985 va atracar a Barcelona, i fins i tot hi ha penjat un vídeo de 8 minuts i mig que en resumeix el contingut.

La curiositat em venç i clico el play, i què em trobo?, doncs que no sé si aquest capítol era prou escaient per a promocionar la Barcelona pre-olímpica, ja que només les primeres notes de la sintonia corresponen a un trepidant pas-doble, el so de les castanyoles ressonen per damunt de la música de fons i l’espectacle principal on acudeixen els passatgers durant la seva estada a la ciutat comtal, és un “tablao flamenco” amb totes les de la llei (amb “Chiquito de la Calzada” inclòs). El que no es veu és si acaben comprant-se un barret de mexicà.

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com