0 Shares 551 Views

Ousman Umar explica les seves vivències com a refugiat als alumnes de cinquè i sisè de primària de Sant Fruitós de Bages

4 de març de 2020
551 Views

120 alumnes de 5è i de 6è de primària de les escoles Monsenyor Gibert, Pla del Puig i Paidos de Sant Fruitós de Bages, han estat aquest matí de dimarts, testimonis de les vivències viscudes pel refugiat ghanès Ousman Umar.
Umar va viatjar des de Ghana fins a Barcelona en un trajecte que va durar 4 anys i que ha plasmat en el llibre Viatge al país dels blancs. En el relat explica les dificultats de la travessia per Líbia, Algèria, el Marroc, la travessa pel desert del Sàhara, per acabar a Mauritània i salpar en una travessa marítima que el va dur a Lanzarote després de malviure dos dies a l’oceà. Durant el viatge va trobar-se amb màfies, contrabandistes i explotadors de persones. Umar ha explicat tots aquests fets al públic assistent per tal de conscienciar sobre el drama dels refugiats a dia d’avui.
La xerrada és una activitat en el marc del projecte sobre els refugiats que han estat treballant els alumnes de 6è de l’escola Monsenyor Gibert i que també va incloure l’exposició “Mai cap infant ha començat una guerra” que es va poder veure el passat mes d’octubre a la Biblioteca Municipal. En aquesta ocasió, amb el finançament de l’Ajuntament, l’equip de l’escola Monsenyor Gibert ha convidat a la resta de centres del municipi a prendre-hi part.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
37 views
37 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
31 views
31 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
40 views
40 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
46 views
46 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com