0 Shares 807 Views

Orígen gastronòmic de la Festa de l’Arròs

15 de febrer de 2019
807 Views

El passat dimecres, es va fer la presentació al Nexe – Espai de Cultura, de l’Origen Gastronòmic de la Festa de l’Arròs, es va iniciar l’acte amb les presentacions per part del Regidor de Cultura, Xavier Racero, i l’Alcalde, Joan Carles Batanes, del treball realitzat envers els orígens de la Festa de l’Arròs.

Tot seguit, en Joan Ribas de la Fundació Alicia, es va adreçar al públic assistent, tot fent un recorregut per les diferents èpoques i composicions d’aquest àpat, que ha evolucionat fins a l’actual recepta amb la que celebrem la Festa de l’Arròs. De totes aquestes èpoques, i de la evolució històrica viscuda, els ingredients i el resultat final, s’anomenessin sopes, ranxos, escudelles o arròs, s’han agrupat en quatre tipus diferents de receptes: la de l’edat mitjana, la del segle XIX, la del segle XX abans de la guerra i finalment la de després de la guerra, per finalitzar amb la de l’arròs actual; tot això i més informació la podreu trobat en el quadríptic publicat per a la ocasió.

Tot seguit de les mans del cuiner Marc Puig, en va sortir la elaboració de un parell de plats senzills i deliciosos, les boles d’arròs de Sant Fruitós, i un postre també amb arròs i taronja. Finalment `per finalitzar l’acte, els assistents van poder fer un tastet d’una sopa o escudella d’època.

Josep

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)
30 views
30 views

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)

Marina Altimira - 7 d'agost de 2022
18, i ara què?
77 views
77 views

18, i ara què?

Josep Sanfeliu - 6 d'agost de 2022
La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.
63 views
63 views

La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 5 d'agost de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com