Orígen gastronòmic de la Festa de l’Arròs

Redacció
Lectura de 2 min

El passat dimecres, es va fer la presentació al Nexe – Espai de Cultura, de l’Origen Gastronòmic de la Festa de l’Arròs, es va iniciar l’acte amb les presentacions per part del Regidor de Cultura, Xavier Racero, i l’Alcalde, Joan Carles Batanes, del treball realitzat envers els orígens de la Festa de l’Arròs.

- Anunci patrocinat -

Tot seguit, en Joan Ribas de la Fundació Alicia, es va adreçar al públic assistent, tot fent un recorregut per les diferents èpoques i composicions d’aquest àpat, que ha evolucionat fins a l’actual recepta amb la que celebrem la Festa de l’Arròs. De totes aquestes èpoques, i de la evolució històrica viscuda, els ingredients i el resultat final, s’anomenessin sopes, ranxos, escudelles o arròs, s’han agrupat en quatre tipus diferents de receptes: la de l’edat mitjana, la del segle XIX, la del segle XX abans de la guerra i finalment la de després de la guerra, per finalitzar amb la de l’arròs actual; tot això i més informació la podreu trobat en el quadríptic publicat per a la ocasió.

Tot seguit de les mans del cuiner Marc Puig, en va sortir la elaboració de un parell de plats senzills i deliciosos, les boles d’arròs de Sant Fruitós, i un postre també amb arròs i taronja. Finalment `per finalitzar l’acte, els assistents van poder fer un tastet d’una sopa o escudella d’època.

Josep

Comparteix aquest article
Deixar un comentari

Segueix-nos

En paper o en digital
Escull el format que més t'agradi