0 Shares 95 Views

Opinions de sobretaula: Pena i vergonya!

25 de setembre de 2022
95 Views

Quina pena…quina vergonya vaig sentir quan a la manifestació de l’11 de setembre, una part dels independentistes, aquells que en les altres diades havien fet pinya amb la resta d’independentistes, no hi eren presents perquè els líders del seu partit havien decidit no assistir-hi.

La por a la crítica que tenen els polítics no deixa de ser una mostra del seu distanciament amb la ciutadania, però en el cas de la manifestació de la diada, on el que es reivindica és el dret a l’autodeterminació, malgrat que alguns ho puguin aprofitar per criticar estratègies dels partits polítics amb les quals no estan d’acord, és una ocasió única per mostrar al món la unitat de la nostra voluntat per voler ser independents.

No ser-hi, no anar a la manifestació i per tant reduir el nombre de participants, només va servir per anar en contra de la voluntat de Catalunya que es visualitzi la ferma convicció de la ciutadania i dels partits polítics de continuar treballant per la independència del nostre país.

La por a la crítica va ajudar als partits unionistes i a l’estat espanyol a minimitzar l’impacte polític que una manifestació, un cop més exitosa, però no tant com si tots hi haguéssim  estat presents, va tenir arreu del país i del món.

Els polítics hi han de ser a les verdes i a les madures, que per això els votem i cobren. Si no tenen clar que han de servir al poble i treballar pel que diu el seu programa electoral, haurien de fer un pas al costat, i com que això en aquest país no es el més habitual, cal que prenguem nota perquè, en les properes eleccions, aquells que no ha complert amb el que ens havien promès, no tinguin de nou el nostre vot.

Quina pena…quina vergonya haver d’escriure aquestes ratlles per culpa de les picabaralles entre els partits polítics, que en comptes de defensar els interessos de Catalunya, defensen els seus propis, la continuïtat dels seus privilegis i en conseqüència, afavoreixen als qui van en contra dels nostres.

Cal un canvi radical en tots els partits polítics o la nostra independència trigarà més del que tots voldríem en poder ser una realitat.

Dit això, també cal dir que la manifestació de l’11 de setembre va ser un èxit de participació i els presents vàrem sentir que, un cop més, havíem pogut ser útils a la causa d’aconseguir fer visible la ferma voluntat d’una bona part del poble català de ser independents, i ens vàrem sentir contents i satisfets  per haver superat amb escreix les expectatives que s’havien creat pel que fa al nombre de participants que hi haurien.

Joan Baraldés

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Secció FC Fruitosenc
38 views
38 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 3 de desembre de 2022
Horaris i partits del cap de setmana
44 views
44 views

Horaris i partits del cap de setmana

ASFE - 2 de desembre de 2022
Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
52 views
52 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com