0 Shares 918 Views 1 Comments

On és el Tanatori?

1 de novembre de 2020
918 Views 1

Per: ERC-AM, JxSFB i PSC.

L’any 2017 en un Ple extraordinari i sense haver fet cap tipus d’informació pública en un projecte d’aquest calat, s’aprovà la licitació per un macro-projecte al poble, que incloïa la gestió del cementiri, la construcció d’un tanatori de fins a quatre sales i un crematori, doncs llavors a la comarca del Bages no n’hi havia cap en funcionament, tot i que era conegut que a Manresa n’hi havia un de projectat.

Ja al 2017 doncs, amb afanys de grandesa i de voler ser més que a la capital de comarca, s’entra en la “pugna” per veure qui la té més gran, la infraestructura funerària.

Crematori i tanatori… de fins a quatre sales! Quan a Sant Fruitós tenim un promig de mortalitat de 60 persones l’any, realment són necessàries quatre sales?

I aquesta és una licitació que ja comença amb el peu canviat perquè la licitació cal fer-la dues vegades, ja que en la primera ocasió la documentació aportada no reuneix tots els requisits necessaris; mal auguri de com s’encaminava, per bé que des de l’oposició s’advertia que la pressa era mala consellera.  Finalment s’adjudica la licitació a una empresa: Vi-gin-cost, empresa sense experiència en el sector funerari.

I fins el 2019, no passa res més. Vi-gin-cost es fa càrrec de la gestió del cementiri, en fa el manteniment, d’una forma més o menys mediocre  i aquí ens quedem…

I a la primavera de 2019, en concret, cinc dies justos abans de les eleccions municipals, hi ha moviments: es trasplanten arbres i s’aplana el terreny, sembla que s’activen les coses, i les declaracions que l’inici de les obres serà en breu comença a córrer. Casualitat, coincidència? Permeteu-nos que ho dubtem. I val a dir que aquest moviment momentani de terres i arbres té un cost de gairebé 20.000€!

I al juny, certament, tenen el permís d’obres, tres mesos com a plaç màxim per iniciar-les i quinze mesos per finalitzar-les. Quinze mesos, que, comptant que comencessin al setembre, aquest desembre haurien d’haver finalitzat, i els veïns i veïnes de Sant Fruitós podríem gaudir d’un espai amb sales de vetlla per poder-nos acomiadar dels nostres finats.

De fet, ni tan sols està feta la liquidació de la llicència de les obres…I aquí si que no val a dir que hem patit una pandèmia, perquè des del setembre del 2019 fins el març del 2020 passen 6 mesos on no trobem per part de l’Ajuntament dirigit per Gfp cap document de penalització ni incompliment cap aquesta empresa, deixant palesa la falta de gestió de l’antic govern, a banda d’una sèrie de no accions, això en termes legals no s’anomenaria PREVARICACIÓ?

Quan al mes de juny hi ha el canvi  al Govern Municipal, amb ganes de poder endreçar i posar en ordre aquells temes que sospitàvem que anaven per mal camí, constatem les nostres sospites en conèixer les dades exposades:

1- Obres que haurien d’haver començat i no han estat iniciades

2- El manteniment del cementiri deixa molt que desitjar

3-L’ampliació imprescindible del cementiri (que va inclosa dins la gestió) no ha estat plantejada i estem en situació d’escassetat de nínxols disponibles

4- No trobem cap inici d’actuació vers l’incompliment de terminis.

 

Així doncs, i amb l’assessorament tècnic oportú, es sol·licita a l’adjudicatari la predisposició a l’inici immediat de les obres, o bé la proposta de resolució de contracte.

Donat que l’empresa manifesta la seva no disponibilitat de capacitat per a fer l’obra, es procedeix a la finalització del contracte per tal de poder mirar endavant i poder reprendre de manera municipal la gestió del cementiri i l’estudi per a la construcció d’un tanatori per Sant Fruitós de Bages.

A punt de finalitzar l’any 2020, Sant Fruitós és dels pocs pobles de la comarca que encara no disposa de tanatori al poble. Hem passat d’afanys de grandesa a haver-nos quedat a la cua en un tema tan sensible com l’acompanyament en el dol.

El govern actual de Sant Fruitós entoma els reptes: recuperem la gestió dels cementiris, perquè aquest equipament recuperi la dignitat que mereix, i treballem per a la seva més que necessària ampliació, i amb l’estudi per a un projecte realista de tanatori.

Un cop més, la manca de percepció de les necessitats reals i la irregularitat i arbitrarietat en el seguiment de les licitacions del govern de Gfp, ens obliga a fer un exercici de seny i de gairebé iniciar un projecte que hauria d’haver esdevingut una realitat aquest desembre…

 

 

 

1 Comentari

  1. De veritat que sempre heu de estar posant-vos a parir els uns als altres? Sigueu del color que sigueu, perque no treballeu pel poble tots i us deixeu de tant rencor d’una vegada!!!

    Reply

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
98 views
98 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1392 views
1392 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1236 views
1236 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com