0 Shares 279 Views

On és el tanatori promès?

9 de maig de 2021
279 Views
Text : ERC Sant Fruitós de Bages

L’anterior equip de govern va decidir fer una licitació per a la gestió del cementiri municipal, la privatització del servei comportava a canvi que l’empres concessionada havia de construir un tanatori i crematori, i així ho van firmar les dues parts el juliol del 2017.

Quan entrem a governar les obres ja haurien d’estar fetes, i hauríem de tenir un cementiri ben mantingut, i l’edifici del tanatori fet, però no era així. Lluny d’això, ni tant sols s’havien començat i l’estat de manteniment del cementiri era molt deficitari.

Calia acabar l’edifici abans del 2019, amb una inversió prevista de 2.428.344 euros, però ja érem al 2020 i no s’hi havia fet res del previst. Semblava que ningú s’havia adonat que on hauríem de tenir un edifici de 1.798m2 no teníem res més que un descampat.

Així doncs, una de les primeres reunions que fa l’actual equip de govern va ser amb el representant de l’empresa que ostentava la gestió del cementiri i la construcció d’un tanatori i un crematori.

Es va intentar fer una resolució de mutu acord, per tal de resoldre la relació contractual i poder tirar endavant amb els projectes per Sant Fruitós ben fets, i ben gestionats, i no amb idees sobredimensionades i impossibles.

L’empresa posa pegues, segueix incomplint el contracte, i  la situació de la gestió del cementiri esdevé insostenible, en un moment que es més necessària que mai.

Finalment l’Ajuntament aconsegueix la resolució del contracte, fent la retenció dels 136.174,03€ de la garantia, per compensar les pèrdues que els ciutadans de Sant Fruitós hem patit. I així ens traiem de sobre la crossa d’un macroprojecte funerari allunyat de les necessitats reals del poble, i llavors, només llavors, podem recuperar també la gestió del cementiri.

L’estat en que es troba el cementiri al mes d’octubre, quan l’ajuntament en va poder recuperar la gestió, era lamentable, herbes altíssimes, taüts apilats a l’aire lliure, flors seques, fustes en mal estat, vidres trencats, i fanals espatllats… però fins llavors l’ajuntament no hi podia entrar a fer el manteniment.

La brigada va haver de treballar intensament els dies previs a Tots Sants perquè tothom qui volgués anar a recordar els seus difunts, ho pogués fer amb pau, comoditat i sense perills.

El procés amb l’empresa segueix, amb al·legacions, respostes… i porta l’expedient a la Comissió Jurídica Assessora, de la Generalitat de Catalunya. I la comissió ens en dóna la raó.

Per això, vam portar al ple d’abril la resolució contractual ja definitiva. Perquè Sant Fruitós mereix que mirem endavant sense cotilles i sense idees faraòniques impossibles.

I pensant el en millor per Sant Fruitós esperàvem el vot favorable de tots els regidors i regidores del ple. Vot unànime que no va ser. Potser perquè els interessos personals passen per davant dels col·lectius…o la no voluntat de reconèixer quan un s’equivoca. Perquè es van defensar els interessos d’una empresa forana abans que els del propi poble. Potser. No ho sabem.

El mes d’abril vam adjudicar la redacció del nou projecte d’ampliació del cementiri. Mirem endavant de manera real i efectiva. Cal ampliar el cementiri, i ho farem.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Secció FC Fruitosenc
38 views
38 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 3 de desembre de 2022
Horaris i partits del cap de setmana
44 views
44 views

Horaris i partits del cap de setmana

ASFE - 2 de desembre de 2022
Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
51 views
51 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com