0 Shares 694 Views

Omplim els carrers de Sant Fruitós d’animals en perill d’extinció i gaudim amb la Festa de l’Arròs infantil a l’escola

4 de març de 2020
694 Views

Un carnestoltes, fent l’animal
El passat Divendres 21 de febrer, els alumnes de l’escola Paidos van realitzar una rua per el poble de Sant Fruitós. Enguany, el tema escollit ha estat Animals en perill d’extinció, fent referència a la temàtica transversal del curs sobre tres dels disset objectius ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de les Nacions Unides. Per això, vam omplir els carrers del poble d’ossos polars, abelles, cangurs, coales, tortugues… La sensibilització per la cura del planeta i per ésser sostenibles ha portat que aquest curs, les disfresses que lluïen els alumnes a la rua no estaven fetes de plàstic ni d’altres materials poc curosos amb el nostre entorn.
La rua va començar a les 11 del matí i va acabar al voltant de les 12, quan els alumnes van tornar a l’escola. Durant el recorregut, moltes famílies van acompanyar els diferents “animals” pel camí. Quan va acabar la rua, ja dins l’escola, els alumnes de 4t d’ESO, que anaven disfressats de manifestants i membres d’ONG’s que miren per la cura dels animals més vulnerables del nostre planeta, van fer un ball i van llegir un manifest contra el canvi climàtic i ens van encoratjar a contribuir amb les nostres petites accions. Un cop acabat el manifest, tots els alumnes que estàvem al pati, vam fer un ball conjunt guiat per la Mar Ambròs, una exalumna i mestra de pràctiques de l’escola.
Festa de l’Arròs 2020
El dimarts 18 de febrer, els alumnes de l’escola Paidos van celebrar la Festa de l’Arròs Infantil al pati de l’escola. Uns cuiners i cuineres van venir a cuinar amb unes paelles molt grans. Amb el ferm propòsit de ser el màxim de sostenibles possible i reduir el màxim la generació de residus, els alumnes vam haver de portar un got i els coberts de casa. A més, l’ajuntament va proporcionar a l’escola “tupperwares” per tots els alumnes que després ens vam poder emportar a casa. Vam seure a les taules que hi havia muntades a la pista per cursos i classes. Les parelles que ens servien l’arròs eren alumnes de 4t d’ESO de l’escola vestits d’època, de quan es celebrava aquesta festa fa molts anys. Vam dinar amb tots els companys i amics, també van venir diverses autoritats del poble com l’alcalde de Sant Fruitós, el regidor de Patrimoni i Cultura, la regidora d’Educació i la regidora de Promoció Econòmica, entre d’altres. Els alumnes d’educació infantil van dinar al pati dels nens petits, amb les seves mestres i els monitores de menjador habituals. A més, vam tenir l’ajuda de membres de l’AMPA de l’escola. Un cop acabat l’àpat, els gegants del poble Sala i Ricardis, la geganta Picarona de l’escola juntament amb els nous gegantons d’Educació Infantil i els capgrossos de Cicle Superior, van fer una dansa amb la que vam gaudir tots. Va ser un gran dia.
El diumenge 23 de febrer, vam celebrar la Festa de l’Arròs del poble. Durant el matí, les entitats i institucions del poble tenien parades on mostraven les seves activitats a la Plaça Alfred Figueras com cada any. Allà, l’Escola Paidos també tenia una parada on s’hi podien fer xapes, pintar-se la cara, fer manualitats amb material reutilitzat… i conèixer com és la nostra escola. Quan va ser l’hora de dinar, es van repartir unes bosses de plàstic on hi havia un tros de pa, una taronja i una forquilla. Al “bosquet” on es celebrava la festa hi havia moltes famílies, amics, veïns que compartien l’àpat. Després es servia un plat d’arròs boníssim, se’n van repartir més de 3200 plats! Tots junts vam poder gaudir d’un gran dia!
Alumnes de 1r d’ESO
Escola Paidos

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com