0 Shares 295 Views

Òmnium Cultural celebra la seva Assemblea General.

27 de febrer de 2023
295 Views

Emplaça partits i institucions a fer ‘la feina que els pertoca per recuperar l’estratègia compartida’

Des de la societat civil, estem treballant per renovar consensos i perquè sigui possible abordar la resolució democràtica del conflicte polític. Però partits i i institucions han de fer també la feina que els pertoca i recuperar l’estratègia compartida”, ha reivindicat el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, durant l’Assemblea General de socis d’Òmnium Cultural, celebrada al Museu Marítim de Barcelona. “Ara fa un any dèiem que havíem vingut a guanyar, que calia crear noves complicitats i obrir un nou cicle polític per superar la fase d’estancament i paràlisi de l’independentisme”, ha dit Antich, recordant el primer discurs que va fer durant la presa de possessió del càrrec com a president de l’entitat.

Antich anuncia que les principals veus de la societat civil treballen per ‘fer possible la resolució democràtica del conflicte’

D’aquesta forma, Antich ha reafirmat el compromís d’Òmnium Cultural i de la societat civil organitzada per “reactivar i vertebrar” el moviment, superar “el bloqueig i la paràlisi” i “obrir un nou cicle que permeti treballar, de manera efectiva, per la llibertat del país”. I ho ha fet de la mà de les principals organitzacions juvenils, sindicals, empresarials i socials del país: “Hem començat, amb totes aquestes organitzacions còmplices de la societat civil, a compartir anàlisis i diagnòstics, amb uns consensos molt majoritaris que són la garantia de la força diversa i transversal que tenim”. “No som un partit ni una institució. Som societat civil organitzada i hem assumit una responsabilitat: treballar a partir del pluralisme que constitueix el fonament de qualsevol sistema democràtic i a partir de la transversalitat del moviment”, ha assegurat, just abans d’afegir: “Mentre l’estat alimenta la ficció de la divisió política del moviment, continuarem treballant per la unitat civil del gran consens social per l’autodeterminació i per materialitzar-lo políticament”.

Antich també ha apel·lat, referint-se als principals agents independentistes, “a la maduresa, la responsabilitat i la generositat de tothom”. “Només una estratègia compartida permetrà la construcció i l’activació de l’hegemonia política, institucional i cívico-social que torni a posar sobre la taula l’horitzó de llibertat que el país reclama”, ha conclòs el president de l’entitat.

Eixos principals: la defensa i la promoció de la llengua

Durant l’Assemblea General Ordinària s’ha aprovat el pressupost per al 2023, que destina més d’un 70% a desenvolupar els eixos prioritaris de l’entitat i que passen per la llengua, la cultura, la cohesió social del país i la defensa dels drets civils i polítics. Del pressupost total d’11 milions d’euros, més d’un 30% es dedica a la promoció i defensa de la llengua catalana en àmbits estratègics com l’escola, el lleure, l’audiovisual i l’àmbit digital, les tecnologies i l’esport. Òmnium Cultural no rep cap subvenció pública i el pressupost es financia exclusivament de l’aportació de socis.

També s’ha exposat, debatut i aprovat el pla de treball anual que contempla 34 eixos de treball, englobats en 119 projectes i accions impulsades per la mateixa entitat, i que pretenen incidir en la societat i encarar els reptes socials, lingüístics, culturals i polítics que afronta el país.

La defensa i la promoció de la llengua, per exemple, és un dels objectius fundacionals de l’entitat i, per això, a més de destinar-hi la partida econòmica més elevada, Òmnium té l’objectiu de promoure el seu ús social i com a eina de cohesió social a través de projectes educatius com el Sambori o el Vincles; audiovisuals, digitals i a les noves plataformes, mitjançant el Cinexic, el VOC, La Fera o el Parla’m; amb el reconeixement de la literatura i la cultura catalana, amb els diversos premis o el festival itinerant d’arts escèniques, Límbic; o a través de la implicació i acompanyament judicial en el front legal contra l’escola catalana.

ÒMNIUM

Llengua Cultura País

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Agredolç homenatge
188 views
188 views

Agredolç homenatge

Rosa Carrera March - 22 d'abril de 2024
La descoberta de l’art a educació infantil
60 views
60 views

La descoberta de l’art a educació infantil

Escola Monsenyor Gibert - 22 d'abril de 2024
La Biblioteca us recomana:
47 views
47 views

La Biblioteca us recomana:

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 22 d'abril de 2024
Editorial 1685
1080 views
1080 views

Editorial 1685

Redacció - 22 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com