0 Shares 820 Views

Observem a través del telescopi

17 de juny de 2021
820 Views
Per: Escola Monsenyor Gibert

 

Durant aquest tercer trimestre, les classes de la Calamarsa i els Cumulonimbus de 2n de primària de l’Escola Monsenyor Gibert, hem decidit seguir investigant el cel tot seguint el tema d’escola que és la meteorologia. Aquesta vegada, ens hem endinsat en l’Univers a partir del nostre projecte sobre el Sistema Solar.

 

Després de conèixer els elements dels que estan fets els planetes, les mides que tenen, com són les seves òrbites i les grans distàncies en les que es mouen, hem tingut la sort de poder tancar el projecte amb la visita del Ferran Gállego, un gran aficionat a l’astronomia que ens ha portat un telescopi per poder observar el cel. Ens ha fet una explicació sobre com funciona, hem pogut veure com es munta, i les diferents parts que té. També ens ha ajudat a donar resposta a curiositats i dubtes que tenim.

Un cop muntat, teníem la lluna a punt per observar, però uns núvols prims que s’anaven acostant, finalment ens l’han tapat. De totes maneres hem pogut observar punts i detalls de l’entorn que a simple vista no veiem. Ens ha sorprès veure-ho tot tan a prop i amb tants detalls!

Per acabar, amb l’ajuda del projector, ens ha guiat en un viatge a través de l’Univers. Hem pogut apropar als planetes fins al punt de veure els seus satèl·lits i reproduir el moviment de la seva òrbita. No ens pensàvem que ens poguéssim apropar tant als cràters de Venus, o als anells de Saturn. Ens ha cridat molt l’atenció lo vius que són els colors d’alguns planetes, però sobretot ens ha captivat quan ens ha portat tan lluny del Sol que hem pogut veure la nostra Galàxia des de fora.

Hem de dir que ha sigut un matí molt interessant, i que a més a més del que hem vist i escoltat, també ens hem adonat que tot el que està relacionat amb l’Univers, no és tan senzill com ens pensàvem i que per poder observar bé el cel, tot i que es faci una bona preparació i muntatge del telescopi, a última hora sempre depenem de la meteorologia.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota informativa setmanal de la parròquia: Diumenge 3 de juliol de 2022  XIV de durant l’any Cicle -C
29 views
29 views

Nota informativa setmanal de la parròquia: Diumenge 3 de juliol de 2022 XIV de durant l’any Cicle -C

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 2 de juliol de 2022
Opinions de sobreatula – Bona Festa Major
40 views
40 views

Opinions de sobreatula – Bona Festa Major

Jordi Morros - 2 de juliol de 2022
7 de tapes + 7 de vins triomfa al Bosquet
190 views
190 views

7 de tapes + 7 de vins triomfa al Bosquet

Redacció - 1 de juliol de 2022
FC Fruitosenc – Secció 4 tocs
36 views
36 views

FC Fruitosenc – Secció 4 tocs

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 1 de juliol de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com