0 Shares 558 Views

Observem a través del telescopi

17 de juny de 2021
558 Views
Per: Escola Monsenyor Gibert

 

Durant aquest tercer trimestre, les classes de la Calamarsa i els Cumulonimbus de 2n de primària de l’Escola Monsenyor Gibert, hem decidit seguir investigant el cel tot seguint el tema d’escola que és la meteorologia. Aquesta vegada, ens hem endinsat en l’Univers a partir del nostre projecte sobre el Sistema Solar.

 

Després de conèixer els elements dels que estan fets els planetes, les mides que tenen, com són les seves òrbites i les grans distàncies en les que es mouen, hem tingut la sort de poder tancar el projecte amb la visita del Ferran Gállego, un gran aficionat a l’astronomia que ens ha portat un telescopi per poder observar el cel. Ens ha fet una explicació sobre com funciona, hem pogut veure com es munta, i les diferents parts que té. També ens ha ajudat a donar resposta a curiositats i dubtes que tenim.

Un cop muntat, teníem la lluna a punt per observar, però uns núvols prims que s’anaven acostant, finalment ens l’han tapat. De totes maneres hem pogut observar punts i detalls de l’entorn que a simple vista no veiem. Ens ha sorprès veure-ho tot tan a prop i amb tants detalls!

Per acabar, amb l’ajuda del projector, ens ha guiat en un viatge a través de l’Univers. Hem pogut apropar als planetes fins al punt de veure els seus satèl·lits i reproduir el moviment de la seva òrbita. No ens pensàvem que ens poguéssim apropar tant als cràters de Venus, o als anells de Saturn. Ens ha cridat molt l’atenció lo vius que són els colors d’alguns planetes, però sobretot ens ha captivat quan ens ha portat tan lluny del Sol que hem pogut veure la nostra Galàxia des de fora.

Hem de dir que ha sigut un matí molt interessant, i que a més a més del que hem vist i escoltat, també ens hem adonat que tot el que està relacionat amb l’Univers, no és tan senzill com ens pensàvem i que per poder observar bé el cel, tot i que es faci una bona preparació i muntatge del telescopi, a última hora sempre depenem de la meteorologia.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com