0 Shares 1190 Views

Nova entitat feminista “Mai sense Veu”

19 de març de 2018
1190 Views

El passat dia 8, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, es va presentar a Sant Fruitós de Bages una nova entitat, es tracta del Col·lectiu Feminista SFB “Mai sense Veu”. Parlem amb Alba Roldan, una de les fundadores d’aquesta entitat.

A Sant Fruitós ja tenim dues entitats formades per dones: “Dones per Sant Fruitós” i “Renova’t dona”. Per què una nova associació?
Nosaltres som un grup de dones joves que volem conscienciar a la població de Sant Fruitós dels problemes que ocasiona el masclisme i de com afecta a les dones, principalment a la gent jove, tractant de cercar solucions per millorar la situació actual.

És només pel jovent?
No. Encara que principalment tractarem la problemàtica dels joves, que és la que ens afecta en aquests moments.

Quanta gent sou?
Tenim una cinquantena de persones interessades, i podem dir que som de quinze a vint les que tirem del carro.

Totes estudiants?
La majoria som alumnes de l’Institut Gerbert d’Aurillac, però estem obertes a tota la joventut santfruitosenca

Quins projectes teniu?
Després de la pintada del mural dins els actes del Dia de la Dona, també hem fet una exposició a l’Insti. I participarem a la caminada d’aquest dissabte.

Més endavant…
El proper que farem serà cara la diada de Sant Jordi. Explicarem que és l’amor romàntic, com ens perjudica i maneres de detectar-lo. A part farem una venda de roses de color lila, que confeccionarem amb paper nosaltres mateixes, per recaptar fons per les nostres activitats.

Com us financeu?
De moment ens ajuda molt el Nexe-Jove i l’Ajuntament, però el nostre ideal fora fer activitats per poder autogestionar-nos.

Teniu nois a l’associació?
L’entitat està oberta també als nois, i de moment comptem amb un parell.

Si algú es vol apuntar, que ha de fer?
Tenim un compte a Instagram, on es pot veure el que fem i contactar amb nosaltres, també poden venir al Nexe, on els donaran més informació.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com