0 Shares 263 Views

Nous descomptes al peatge de la C-16 al Bages, a partir del 2 de març

4 de març de 2023
263 Views

El Govern augmenta fins al 80% la rebaixa a la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet per millorar la seguretat viària

 

Els usuaris de la C-16 al Bages tenen, a partir del 2 del març, descomptes de fins al 80% al peatge d’aquesta autopista. Aquesta mesura del Govern, junt amb la gratuïtat de la ronda de Manresa en dies laborables, busca promoure l’ús de la C-16 per a millorar la mobilitat i la connectivitat de la comarca i augmentar la seguretat viària.

 

D’aquesta manera, es pretén descongestionar el trànsit a les carreteres més urbanes i afavorir els desplaçaments cap a les vies d’alta capacitat, que són més segures. El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, subratlla que les mesures “faciliten els desplaçaments de les persones que han d’utilitzar el peatge per mobilitat forçosa, ajudant així a millorar la vida dels ciutadans”.

 

Més barat que fa vint anys

 

El preu del peatge de la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet té, a partir d’ara, un descompte fins al 80%, de dilluns a divendres no festius, en hora punta (de 7:00 a 10:30 i de 17 a 21 h). Aquesta bonificació era fins ara del 70%. Això fa que els usuaris habituals paguin enguany per travessar aquest peatge menys del que pagaven l’any 2005, fa gairebé vint anys. En concret, l’any 2005 aquest peatge tenia un preu de 3,04 euros en dies laborables, i ara, amb el descompte passa a ser 1,80 euros.

 

D’altra banda, augmenta la rebaixa del 41% fins al 60% al peatge a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet, en els moviments cap a o des del sud, de dilluns a divendres no festius en hora punta. Tots dos descomptes són amb pagament dinàmic i per a turismes, furgons i furgonetes per als usuaris que usin la ViaT o l’aplicació Satellise.

 

Nou sistema a la ronda de Manresa

 

A més, enguany s’ha posat en marxa un nou sistema per a la gratuïtat del peatge a la ronda de Manresa, sense necessitat que l’usuari hi associï un mitjà de pagament. Només s’ha de facilitar la matrícula del vehicle al registre https://territori.gencat.cat/registreC16. Fins ara, ja s’han superat els 11.000 registres. En paral·lel, continua vigent el sistema actual de pagament dinàmic amb ViaT o l’aplicació gratuïta Satellise.

 

La gratuïtat s’aplica per a tots els recorreguts entre l’enllaç número 41 (Sant Vicenç de Castellet) i el final de l’autopista C-16 a Sant Fruitós de Bages, en tots dos sentits de circulació. El descompte del 100% és de dilluns a divendres feiners, les 24 hores, per a turismes, furgons i furgonetes. D’aquesta manera, aquest tram de la C-16 s’ha convertit en una veritable ronda de la ciutat de Manresa, fet que contribueix a descongestionar la C-55.

 

En total la Generalitat invertirà a tot Catalunya al voltant de 50 milions d’euros anuals en concepte de bonificacions, descomptes i reduccions que s’apliquen als peatges i d’altres mesures en aquesta línia.

 

Descomptes a la C-32

 

Aquest és el cas també dels nous descomptes que s’aplicaran als peatges de l’autopista C-32, al Baix Penedès i Garraf. A partir del 2 de març aquesta via passa a ser gratuïta en els recorreguts interns entre el Vendrell i Cubelles. Se’n beneficiaran els vehicles que facin trajectes entre l’enllaç 2 (El Vendrell Oest) i l’enllaç 13 (Cubelles accés), i les barreres de Cubelles accés i Calafell accés.

 

La gratuïtat s’aplica tots els dies de l’any a tota mena de vehicles, siguin motos, turismes o camions de gran tonatge. Els conductors han de descarregar-se l’aplicació Awai, disponible per a IOS i Android, o bé han de disposar del sistema de telepeatge (sistema VIA T).

 

L’objectiu és convertir aquest tram de l’autopista en una ronda gratuïta i alleugerir la circulació a la C-31, una via que travessa els municipis de Calafell, Segur de Calafell, Cunit i Cubelles i que registra una mitjana d’uns 22.000 vehicles diaris. L’autopista podria arribar a atraure un de cada quatre vehicles que actualment circulen per la C-31, és a dir, uns 5.000 vehicles.

 

D’altra banda, el Departament de Territori també augmenta fins al 50% el descompte per a la mobilitat obligada en el tram Castelldefels-Sitges, al peatge de Vallcarca de Sitges de la C-32. El descompte beneficia els turismes, furgons i furgonetes que, de dilluns a divendres no festius, fan desplaçaments d’anada i tornada en un marge de 24 hores, des del mateix origen i destinació, i que estan inscrits al registre de mobilitat obligada.

Generalitat de Catalunya

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
362 views
362 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
290 views
290 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
335 views
335 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com