0 Shares 430 Views

Nota de premsa en relació a moció de censura a l’ajuntament de Sant Fruitós de Bages

5 de juny de 2020
430 Views

En les eleccions municipals del mes de maig de 2019, a Sant Fruitós de Bages va resultar com a partit més votat Gent fent Poble, obtenint 1831 vots i 6 regidories. Seguidament, Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal va obtenir 926 vots i 3 regidories. Junts per Sant Fruitós 876 vots i 2 regidories. I el Partit Socialista de Catalunya 783 vots i 2 regidories. Així doncs, cap dels grups va obtenir un suport suficient per poder governar amb majoria absoluta.

De les converses entre els diferents partits no en va sorgir cap acord de consens per governar de forma conjunta.

De fet, tant PSC com JxSF com ERC vam fer notori que, tot i tenir seriosos dubtes, romandríem a l’oposició deixant que GfP governés en minoria, condicionant la continuïtat del govern de GfP a la bona governança i a la transparència. Així els corresponia, doncs havien estat la força més votada.
Des de llavors hem restat amatents a la tasca diària del govern local, a les accions o no accions que es desenvolupaven, i al tarannà que anava emprenent el govern en minoria de GfP.

Després de diferents intents de cartipàs, ERC va arribar a un document d’acords amb GfP, document que també van subscriure JxSF i PSC. Des de l’aprovació del cartipàs fins al moment present, l’esmentat acord s’ha incomplert en més d’un centenar d’ocasions. Podem afirmar amb total rotunditat que aquell acord, GfP, mai l’ha respectat; el va trencar en el mateix moment en què es va aprovar el cartipàs.
Vam acordar consens en les convocatòries de personal, en les modificacions de pressupost i incorporacions de romanent, en les obres de pressupost superior a 250.000€, en planejament urbanístic i en atorgament de subvencions. Hem de dir que la llista d’incompliments en cadascun d’aquests punts és molt llarga, ja hem comentat que supera el centenar.

Tot i això, vam seguir esperant un gir en el timó del govern de Sant Fruitós. Aquesta confiança s’ha anat fonent fins a arribar al moment en què no en queda gens.
L’equip de govern no ha estat capaç de fomentar el necessari clima d’entesa i transparència que al juny li reclamàvem. Ens trobem davant un govern opac que aplica el seu criteri sense consensuar amb ningú. En definitiva, un govern que no tendeix als ponts de diàleg i al treball que, fa gairebé un any, els vam reclamar.
Gent fent Poble governa pensant abans en ells que en la ciutadania, en la seva imatge i en el rèdit polític que pot treure de cada acció que realitza. I els tres grups que conformem l’oposició, estem totalment en contra d’aquesta manera de governar i d’actuar i, per tant, considerem que ens trobem totalment legitimats per presentar aquesta Moció de Censura a l’equip de govern i entrar a governar nosaltres, amb una forma de fer totalment diferent: amb total transparència i amb una prudència màxima a l’hora de gastar els recursos econòmics de l’Ajuntament, que en definitiva són de tots els santfruitosencs i santfruitosenques.

Queda doncs palès, que Sant Fruitós necessita el canvi que mereix.
ERC-AM, JxSF i PSC, en aquests quasi dotze mesos que hem estat compartint l’oposició, hem detectat tots aquells valors personals i polítics que ens uneixen. Hem esdevingut una opció plural, eclèctica i realista que es troba preparada per assolir un dels governs més progressistes i engrescadors que el nostre poble hagi tingut mai.
Davant d’aquesta situació, proposem la conformació d’un govern de concentració d’àmbit local, basat en el compromís, el diàleg i el respecte. Un govern centrat en la gestió transparent i eficaç dels recursos del municipi i en la millora dels serveis públics que l’Ajuntament presta als veïns i veïnes de Sant Fruitós de Bages.

Les Regidores i els Regidors que promovem aquesta Moció de Censura pertanyem a ideologies polítiques diferents, a les quals cap de nosaltres no renunciem. Però és la voluntat de tots, el no posar en qüestió cap posicionament. Ningú, i menys en democràcia, ha de renunciar als seus principis ni a les seves legítimes pretensions i objectius. No obstant això, cal sempre el respecte als altres i a la legalitat.
El tres partits que presentem aquesta Moció de Censura, creiem que és l’Àdria Mazcuñan i Claret la persona que pot liderar un equip de govern on el consens sigui la paraula clau de totes les decisions que afectin al poble. L’Àdria té la capacitat de generar sinèrgies positives en tots els membres del nou govern, sense deixar d’escoltar a ningú i vetllant perquè els interessos del nostre municipi prevalguin per sobre de qualsevol altre interès.
Així doncs, amb la ferma voluntat i amb el compromís de treball constant amb Sant Fruitós i per Sant Fruitós hem elaborat un document conjunt de treball amb més de 170 propostes a desenvolupar.
Un document d’acords que posa les persones al centre de les nostres polítiques. On el benestar de totes i tots, i posant especial èmfasi en els més necessitats, esdevingui prioritat.

Perquè si bé la crisi del coronavirus ha explotat quan ja havíem començat a plantejar fer el pas, aquesta crisi ha posat de manifest les necessitats socials d’un poble que ha patit els efectes de la greu pandèmia. I per fer front a aquestes necessitats socials, calen mesures reals i efectives a curt, mig i llarg termini, sense malbaratar els nostres recursos econòmics, al temps que cal fugir de les accions populistes i mediàtiques que no resolen més enllà d’un instant.
Tenim molt clars els projectes que hem de dur a terme, per tal que tota la riquesa que el nostre poble genera reverteixi allà on cal i quan cal. No podem seguir sense una planificació seriosa de les mesures a prendre en cada moment. Les accions del present, no poden deixar nues les perspectives de futur.
Avui, més que mai, ens hem conjurat per treballar plegats amb un únic objectiu: el benestar i la prosperitat del nostre municipi.
I pels qui ara han perdut l’oportunitat, que fa un any els vam donar, de seguir governant, que sàpiguen que ells sí que trobaran sempre la nostra porta oberta. Més encara, els convidem a traspassar-la i a treballar conjuntament amb nosaltres per Sant Fruitós, des del primer moment, demostrant que això que reclamàvem estem disposats a complir-ho. Sant Fruitós s’ho mereix i tots els Santfruitosencs i Santfruitosenques també.
No volem mirar enrere. No podem perdre ni un minut en analitzar els desgavells del passat. Hem d’alçar la mirada al futur que ens espera. Tenim la força que ens dona la unió que neix del diàleg de veritat. Totes les persones d’aquest equip coneixem el valor que té el poder respectar la visió de l’altre i fer de totes les visions, una que sigui la nostra.

Sant Fruitós de Bages, 3/6/2020
ERC – JxSF – PSC

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com