0 Shares 517 Views

Nota de premsa dels grups municipals d’ERC, Junts i PSC vers els fets succeïts en el ple municipal del 14 de gener de 2021 en què la regidora Estrella Morales va denunciar haver estat insultada pel cap de l’oposició Joan Carles Batanés

24 de gener de 2021
517 Views
Per: Grups Municipals de Sant Fruitós de Bages ERC, Junts i PSC

En  el transcurs del ple municipal del passat 14 de gener la nostra companya i regidora Estrella Morales va presentar un prec dirigit a l’exalcalde Joan Carles Batanés Subirana en el que posava de manifest que el cap de l’oposició, en finalitzar una comissió informativa, se li havia acostat i li havia dirigit unes paraules tot assenyalant-la amb el dit, en un to coaccionador i amenaçador i que va finalitzar dirigint-li un insult. Concretament, li va dir “ets una pòtula” que vol dir “persona sense feina, que sobreviu dels diners que li donen per caritat o del que roba”.

En el prec, la regidora va explicar  la situació, tot reprovant i condemnant fermament l’actitud que va mostrar el regidor Joan Carles Batanés tot convidant-lo  a què retirés l’insult, que demanés disculpes i que no es tornés a repetir cap situació similar de falta de respecte vers ella, cap regidor o regidora ni cap treballador o treballadora de l’Ajuntament.

En la resposta, el regidor Batanés en cap moment va negar haver insultat a la regidora i va justificar l’insult al·legant que es va produir en una conversa privada. La conversa es va donar en finalitzar la darrera comissió informativa i el senyor Batanés era allà en condició de regidor i, per tant, no es tractava d’una conversa entre privats sinó entre regidor i regidora. De tota manera, el fet que un insult, despreci o falta de respecte es doni en un àmbit públic o privat no és en absolut una justificació. Reprovem qualsevol actitud d’aquest tipus provingui de l’àmbit que provingui.

A més de justificar l’insult amb els arguments anteriorment exposats, va amenaçar a la regidora Morales en repetides ocasions afirmant que si tornava a fer pública una “conversa privada” entre ambdós, ell també faria pública informació personal de la regidora: “perquè sinó explicaré tot eh, explicaré tot i jo crec que a vostè no li agradarà si ho expliquem en un ple”.

Així, lluny de reconèixer l’agressió i de demanar disculpes, el senyor Batanés va justificar l’insult i va amenaçar a la regidora amb fer pública informació de la seva vida privada.

Per últim, es va confrontar a un ciutadà del públic per gravar-lo i va marxar del ple.

Des de ERC, JUNTS I PSC lamentem l’actitud que va mostrar el senyor Joan Carles Batanés tant pel que fa a les faltes de respecte com per l’actitud en el ple municipal; i condemnem i reprovem les faltes de respecte continues i reiterades que aquest va mostrar. Les agressions verbals no es poden justificar i tolerar ni en l’àmbit privat i encara menys en l’àmbit institucional, públic i de servei.

Finalment, volem mostrar tot el nostre suport a la nostra companya Estrella Morales qui va denunciar lícitament l’insult rebut i per demanar respecte i cordialitat per a tots i cadascun dels regidors i regidores així com dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Sant Fruitós

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
40 views
40 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Editorial 1620
34 views
34 views

Editorial 1620

Brogit Difonem Cultura - 2 de desembre de 2022
La Biblioteca: Els clubs de desembre
33 views
33 views

La Biblioteca: Els clubs de desembre

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 1 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com