0 Shares 1510 Views

No pot ser!!!!!!

16 de març de 2020
1510 Views

Al diccionari la paraula POR té dues definicions; us les recordo: 1 Torbament de l’ànim, especialment sobtós i fort, en presencia d’un perill real o imaginari. 2 Aprensió que hom té que li esdevingui algun mal, que s’esdevingui alguna cosa contrària a allò que desitja.
Si algú té cura, cada dia, de recordar-nos els perills reals o imaginaris que ens poden arribar a afectar; evidentment que més tard o més d’hora ens acabaran ocasionant un perjudici en la nostra salut, en el nostre estat anímic, en el nostre entorn.
El pànic que és una gran por agafada sobtadament no l’atura sinó la intel·ligència. Hem de ser capaces de destriar la informació verídica que ens arriba de la falsa i hores d’ara de falses ens n’estan omplenant les xarxes socials… i com sabrem quines són les falses?… doncs perquè algú a posteriori les haurà de desmentir… i mentrestant quin efecte volen que tinguin, quin fi persegueixen?
El CORONAVIRUS (encara l’esmentem així, tot i que ja li han canviat el nom, ara li diuen Covid-19)) o l’entorn que l’ha creat, han posat de manifest que ni els governs no estàn preparats per frenar-lo i que els qui manen no sempre són transparents ni diuen tota la veritat… llavors la por s´escampa… i els seus efectes calculats estratègicament fan que les borses mundials s’enfonsin, que les dues grans potències mundials es tornin a enfrontar, que el preu del petroli cotitzi en caiguda lliure (amb un retrocés de gairebé un 30%) davant la guerra de preus entre l’Aràbia Saudita i Rússia, que s’implementin mesures d’aïllament i quarentena, que la XINA entri en una recessió, que les seves conseqüències facin que el teixit empresarial i industrial hagin de suportar pèrdues difícils de quantificar amb un efecte devastador al comerç, als negocis o al turisme.
Si ens preguntem perquè tenim epidèmies podrem constatar que part de les del segle XXI estàn relacionades amb el contacte amb animals… els xinesos i asiàtics ténen el costum de consumir animals amb condicions higièniques deficients als mercats ambulants o a les granges de les pròpies ciutats.
Les actuals possibilitats de transmissió d’agents biològics abans no existien, hores d’ara t’endús el patògen d’una a l’altra part del món sense adonar-te’n.
Però no cal patir: la mortalitat del Covid-19 volta el 2% i la seva capacitat de transmissió de 2,3 per cada persona infectada, mentre que en el cas del xarampió una persona pot arribar a contagiar-ne 18.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com