0 Shares 693 Views

Música per la llibertat commemora els 1.000 vespres.

31 de juliol de 2020
693 Views

Per: Música per la Llibertat

Aquest dilluns, dia 27 de juliol ha fet 1.000 dies de Música per la Llibertat a Sant Fruitós de Bages. Mil dies o mil vespres, tan fa. Mil vespres que donen per molt. Mil vespres que mai haurien d’haver existit. Mil “Cants dels Ocells” a Sant Fruitós de Bages des d’aquell ja llunyà 1 de novembre de 2017, amb els Jordi’s ja a la presó i part del govern a l’exili i vigília de l’entrada a la garjola de la resta dels que van decidir per quedar-se a Catalunya.

Mil vespres que ens han ajudat a créixer, a fer-nos forts, a perdre la por d’un estat opressor que busca venjança per que un poble revelat i no sumís el va posar contra les cordes.

Desenes de músics i cantants s’han anat trobant des del primer dia a la ara reanomenada plaça de la Vila o al Cobert de la màquina del Batre, o a tants i tants altres llocs on se’ls ha demanat de participar. A finals de 2017 vam escampar la idea per bona part d’Europa i vam ser presents al concert de Brussel·les a favor del govern a l’exili. També a festes majors dels barris del nostre poble, Brucardes, carrer Nou o Pineda; als Pastorets del poble; als premis Liberpress a la ciutat de Girona; actes grocs a Sant Fruitós, Artés, Sallent i Manresa; a la Fira de Santa Llúcia; presència als actes d’ “un poble empresonat” a Manresa; confecció de flors artesanals per a les famílies dels presos (Sant Jordi 2018) presentacions dels equips de bàsquet i voleibol al pavelló municipal; actuacions prèvies en diferents finals de Catalunya de bàsquet al pavelló municipal; actuació a l’interior de la presó de Lledoners pels nostres presos, confecció de mantes grogues per als presos i iniciativa del tió groc a la plaça de la Vila durant el període de Nadal del 2018; presentació de l’exposició “el procés a punta de bic” de Jordi Magrià “bicman” a la biblioteca municipal; al pregó jove de la Festa Major de 2018; o el concert al Casal Cultural del dia 2 de febrer de 2020.

Hem rebut algun reconeixement com el Premi Montpeità (2018) i el premi Empremta d’Omnium (octubre 2019).

Hem participat en les nombroses trobades al pla de Lledoners on érem conscients que els presos polítics ens escoltaven i ara darrerament a la recta de Lledoners amb la presència d’algun d’ells previ a que se´ls hi retiri el 3r grau.

Com ens ha dit el Jordi Sánchez, “LA VOSTRA PRESÈNCIA ENS HA AJUDAT A SUBSISTIR, A SENTIR-NOS ACOMPANYATS I DETERMINATS EN EL QUE VOLEM” i que “ENS FA MÉS FORTS EN LES NOSTRES CONVICCIONS” o com ens diu el Jordi Cuixart moltes vegades “NO AFLUIXEU!”. Amb això i amb l’acompanyament de tots els veïns i veïnes, no afluixarem! Ens veiem a la plaça!

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)
30 views
30 views

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)

Marina Altimira - 7 d'agost de 2022
18, i ara què?
77 views
77 views

18, i ara què?

Josep Sanfeliu - 6 d'agost de 2022
La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.
63 views
63 views

La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 5 d'agost de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com