0 Shares 609 Views

Mor Josep Miramunt Caellas, el xerpa dels 3.000 mts catalans

15 d'abril de 2019
609 Views

El passat dia 6 va morir Josep Miramunt i Caelles, a l’edat de 78 anys, conegut com el xerpa bagenc per haver acompanyat a desenes d’excursionistes a fer ascensions a cims de 3.000 mts dels Pirineus.

Jossep Miramunt havia nascut a una masia del Solsonès, i havia residit a Montmajor i Puig-reig. Ara ja feia molts anys que vivia a Sant Fruitós de Bages. Va treballar a la Pirelli fins a la seva jubilació. Afeccionat a la natura i l’excursionisme es va dedicar a fer ascensions als pics de 3.000 mts dels Pirineus, que va realitzar més de 400 vegades.

També li agradava fer de guia i ajudar a excursionistes a fer el seu primer 3.000 mts.

Gràcies als seus consells molts d’ells van seguir practicant el muntanyisme. Per això era conegut com el xerpa bagenc dels 3.000. Malgrat que ja feia uns alguns anys que tenia problemes cardíacs, seguia anant a la muntanya, encara que havia hagut de baixar el ritme de les sortides. Havia realitzar un gran arxiu, escrit i fotogràfic de les seves excursions. Algunes d’elles publicades al Montpeità.

Josep Miramunt també havia col·laborat activament en diferents entitats locals, com el Centre Excursionista Posa’t en Marxa, Col·lectiu de Recerca Històrica i Caritas Parroquial.

Descansi en pau el Josep, i rebin els seus familiars el nostre més sentit condol.

Redacció

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com