El passat 11 de gener va morir al Vendrell. Josep Puig i Soler, a l’edat de 80 anys. El Josep (ell volia que li posessin Joseph, en memòria del seu avi) havia nascut a Sant Fruitós de Bages, on va passar la infantesa, i era conegut com el petit de ca l’Escrigas. A la dècada dels anys 60 va marxar al Penedès i l’any 1965 va conèixer el sadurninenc Joan Roca, un dels seus millors amics i soci empresarial. Puig va impulsar amb el seu germà Miquel el restaurant i l’hotel de la urbanització Priorat de Banyeres del Penedès i també es va dedicar al sector de la restauració al barri marítim de Coma-ruga del Vendrell, a més d’obrir una botiga ‘gourmet’ al Vendrell.
Va ser un home polifacètic que va treballar com a cap d’exportacions del celler Família Torres. Aquesta feina el va dur a viure a Xile als anys’70. Al seu retorn va decidir fundar, el 1990, un celler amb el seu amic Joan Roca. Aviat els vins i vinagres que produïen van tenir un gran èxit mundial. Anys més tard, Josep Puig va obrir amb una de les seves filles, Sílvia, enòloga de formació, el celler “Viñedos de Ithaca – Bodega Puig Priorat”, a Gratallops. Incansable i imaginatiu, en els últims temps s’havia dedicat a escriure i publicà una vintena de llibres relacionats amb el món del vi i amb la seva comercialització.
El Josep, sempre va estar vinculat a Sant Fruitós, per llaços familiars i d’amistat, deia: “Porto molts anys al Vendrell, però sempre he estat de Sant Fruitós i sempre ho seré”. Els darrers anys havia presentat Sant Fruitós alguns dels seus llibres i dels seus vins.
Descansi en pau el Josep, i rebin els seus familiars, en especial els nostres col·laboradors, el seu germà Miquel i el seu cosí Miquel Puig Cortina, el nostre més sentit condol.
El diari Avui del dia 17 li ha dedicat una columna a la secció de necrològiques.

Deixar un comentari
Deixar un comentari