0 Shares 1056 Views

Monsenyor Gibert començarà només amb una aula de P3

18 de juny de 2019
1056 Views

El claustre de mestres de l’escola Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages volem manifestar la nostra preocupació pel tancament d’una línia de P3 al nostre centre de cara al curs 2019-2020.

Lamentem aquesta decisió presa pel Departament d’Ensenyament ja que anirà en detriment de la qualitat de l’educació que es podrà oferir als centres públics del nostre poble (els alumnes que no càpiguen al grup de l’escola Monsenyor Gibert aniran a omplir el grup de l’escola Pla del Puig). Aquesta decisió s’ha pres tenint en compte el nombre d’alumnes preinscrits actualment, sense gaire marge per encabir nous alumnes que puguin arribar a partir d’ara per ser escolaritzats al nostre municipi, on la matrícula viva és important.

Considerem que la ràtio de 25 alumnes (més el 10% que permet la llei…) ja és excessiva a qualsevol nivell de l’ensenyament primari, però molt especialment P3. Amb el tancament d’aquesta línia és molt fàcil que aquesta ràtio se superi . Com a professionals, sabem del cert que la qualitat de l’educació des dels inicis marca el futur dels infants i, per tant, del nostre poble i del nostre país.

No entenem que un govern que diu que aposta per una educació inclusiva i de qualitat es deixi perdre l’oportunitat de poder-la oferir a la pràctica, ja que això és molt difícil d’aconseguir amb grups massificats.

Donem suport a les Associacions de Mares i Pares del nostre municipi que s’han mobilitzat per defensar el dret dels seus fills i filles a rebre una educació pública de qualitat i confiem que se solucioni aquesta contradicció entre els objectius teòrics del govern i els recursos que s’hi dediquen.

Equip de mestres

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
37 views
37 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
31 views
31 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
40 views
40 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
46 views
46 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com