0 Shares 208 Views

Més d’un miler de jocs i joguines per triar i remenar

29 de novembre de 2023
208 Views

Totjoc és el programa que promou el joc i la joguina en català del Consorci per a la Normalització Lingüística. Busques jocs en llengua catalana i les botigues on els pots trobar? Vols saber com es juga a un joc de taula? Vols col·laborar amb el programa? Al Totjoc ho trobaràs tots els recursos per jugar en català.
Des de l’any 2012, el CPNL impulsa el programa Totjoc amb tres objectius diferents:
• Donar a conèixer l’oferta de jocs i joguines en català entre la ciutadania i fomentar-ne l’ús a través del joc.
• Col·laborar amb les empreses del sector perquè gradualment incorporin la llengua catalana en els seus productes.
• Motivar els comerciants perquè facin visible l’oferta de jocs i joguines que tenen en català.
El nombre de jocs en català al mercat va augmentant cada any i enguany n’hi ha 1.086 que inclouen el català en l’embalatge, en les instruccions o en el funcionament del joc. Es poden trobar tots agrupats al catàleg Totjoc, una eina, que es pot consultar a través del web www.cpnl.cat/jocs i que permet, d’una banda, fer cerques concretes per tipus de joc i, de l’altra, saber l’edat recomanada, el gènere del joc, la durada de la partida, el nombre de jugadors de cada joc, si és una novetat. A més, el web conté les botigues de tot Catalunya adherides al programa, que són botigues que disposen de jocs i joguines en català. D’aquesta manera, els usuaris poden saber si el joc que els interessa és a la botiga que tenen més a prop de casa. També es pot fer la consulta a la inversa i saber quantes i quines joguines en català té cada botiga que està adherida al programa.
Entre les més de 450 botigues de tot Catalunya, destaquen les que hi ha al Bages com Abacus, Gran Joguiba, Mini Joguiba, Parcir, 2 de Piques i Llibreria Poques Paraules, a Manresa, i la Llibreria El Timbaler, de Santpedor. També hi ha botigues en línia com Els Siulets, Productes de la Terra i Bufallums.
Per als jugadors virtuals, la Direcció General de Política Lingüística actualitza periòdicament la VDJOC (la base de dades de videojocs en català), l’espai web que mostra l’oferta de videojocs comercials disponibles en català per promoure’n el consum. Els videojocs estan classificats en 12 categories. Alguns videojocs pertanyen a més d’una categoria. En aquest espai web hi trobareu una fitxa de cada videojoc amb l’estudi que el comercialitza, les plataformes que el distribueixen, la data d’estrena, la qualificació PEGI, a més de la pàgina web i el tràiler, si n’hi ha.
Algunes novetats de jocs que es poden consultar al web del Totjoc.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

La psicomotricitat a la Llar d’Infants
119 views
119 views

La psicomotricitat a la Llar d’Infants

Llar d'Infants Les Oliveres - 28 de febrer de 2024
Rua del carnestoltes de l’Institut Gerbert d’Aurillac
137 views
137 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com