0 Shares 455 Views

Més de 50 persones han assistit a la Jornada de Formació i Innovació per a mitjans de proximitat celebrada a Palma

3 d'octubre de 2020
455 Views

Per: AMIC – Redacció

Carmina Crusafon i Andreu Casero, Doctors experts en el món digital, han analitzat les tendències del periodisme digital.

Aquest dilluns 21 de setembre s’ha celebrat a Palma la Jornada de Formació i Innovació organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, juntament amb la direcció executiva de l’AMIC Illes Balears. L’esdeveniment ha comptat en total amb 54 persones assistents, Montpeità inclòs, 30 que han participat de manera presencial i 24 que han seguit l’acte de forma virtual a través de la plataforma Zoom. Els objectius principals de la trobada han estat formar al personal de les redaccions dels mitjans de proximitat en català de les Illes Balears, compartir experiències de bones pràctiques periodístiques davant l’actual realitat digital i descobrir noves eines i mirades per al nou escenari post pandèmic.

La Sala d’actes de l’Arxiu del Regne de Mallorca ha sigut l’espai físic on s’ha celebrat la jornada, que ha estat inaugurada per Ramon Grau, president de l’AMIC Illes Balears. “Aquests moments són d’una gran dificultat per als mitjans de proximitat, per una banda, estem obligats com a sector essencial, a doblar esforços, donar informació treballant en condicions molt difícils, a estar a prop de les nostres comunitats. I per una altra, la publicitat de sectors com el comerç, hostaleria i serveis, s’ha reduït dràsticament”, ha manifestat Ramon Grau. Beatriu Defior Barcons, directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears també ha contribuït en la benvinguda donant unes paraules als assistents. “Cal una premsa de proximitat en català, forta i dinàmica, que creï comunitat i fomenti la cohesió social”, ha declarat.

Carmina Crusafon, professora i investigadora de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha obert la jornada amb una anàlisi de les tendències dels mercats mediàtics internacionals. Seguidament, a partir d’observacions globals, ha exposat quin podria ser el futur de l’escenari balear dels mitjans de proximitat en català. Segons ha explicat la Doctora Crusafon, “al centre de l’estratègia ha d’estar el telèfon mòbil”.

A continuació, Andreu Casero, catedràtic de periodisme de la Universitat Jaume I de Castelló, ha presentat el projecte “Nous formats per al periodisme de proximitat a les xarxes socials”, amb el qual ha obtingut el Premi de Recerca en Nous Models de Negoci. “O utilitzem nosaltres les xarxes socials, o ho faran altres”, ha manifestat Casero.

Finalment, la jornada ha tancat amb una taula rodona en la qual ha intervingut: Lluís Miret, de la Fundació.cat; Joan Camp, de Tirabol, Bep Al·lès, del setmanari El Iris de Ciutadella, per parlar dels mitjans de proximitat i del pas del paper al suport digital; i Josep Ritort, secretari general d’AMIC Illes Balears, que ha explicat les oportunitats de cooperar per als mitjans de proximitat davant d’un entorn digital.

 

l

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Secció FC Fruitosenc
38 views
38 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 3 de desembre de 2022
Horaris i partits del cap de setmana
44 views
44 views

Horaris i partits del cap de setmana

ASFE - 2 de desembre de 2022
Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
52 views
52 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com