0 Shares 667 Views

Mascles o masclistes?

22 d'agost de 2020
667 Views

Text: Xavier Gonzàlez-Costa

Il.lustració: Bet Calderer

Diuen que els homes som tots iguals, que vivim de fantasies i d’explicar-les… però en secret, això sí, perquè si ho sabés la dona, s’emprenyaria molt i les conseqüències podrien ser irreparables  (no sé si per infidels o per imbècils mentiders). Però també diuen que això ens és igual i el nostre gènere segueix insistint en unes il·lusions, irrealitzables la majoria de vegades, que amb un parell de cerveses i quatre rots ben fondos poden arribar a ser al·lucinacions.

El Santi, el comercial -cap cosa com a home, però simpaticot i descarat-, estava casat amb la Mireia de Comptabilitat, una noia molt amable, discreta i elegant que era l’amor platònic de molts i la fantasia onanista de tots. Però com acostuma a passar a la vida, la injustícia triomfa, el més cràpula se la va emportar i els demés es van quedar fent manualitats.

El Joan, l’informàtic, molt reservat ell, mai havia anat amb la resta de xicots de l’oficina a fer el vermut els divendres al migdia, després de plegar, tot i que treballava a l’empresa feia ja una colla d’anys, i el primer dia que hi va anar, el Santi el va mortificar. Primer, amb una relació minuciosa i detallada de totes les seves experiències extramatrimonials i, després, amb un tercer grau sobre les d’ell, pobre Joan, que amb estoïcisme i poques paraules, va negar reiteradament, malgrat les mofes de tots els altres.

Reservat com era, va aguantar el xàfec amb resignació, i quan li va explicar aquella tarda a la Mireia, de tant riure, ella va caure del llit.

I és que els aforismes enganyen i els homes no som tots iguals, afortunadament. O, com diu una dona sàvia, només som iguals en el més dolent.

 

“Si t’ha agradat aquest conte de Xavier Gonzalez-Costa amb il·lustracions de Bet Calderer i en vols llegir més, ho pots fer a la secció “A la vora del foc” de NacióBerguedà”. –> i linkar aquí:

https://www.naciodigital.cat/bergueda/especials/680/pagina1

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Un matí de diumenge.
18 views
18 views

Un matí de diumenge.

Redacció - 17 d'octubre de 2021
Les tres pedres
17 views
17 views

Les tres pedres

Redacció - 16 d'octubre de 2021
F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs
1012 views
1012 views

F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs

Redacció - 16 d'octubre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com