0 Shares 552 Views

Mascaretes, una nova moda

2 de juny de 2020
552 Views

Després d’un parèntesi obligat a causa de la Covid-19, ja hi tornem a ser. Us voldria parlar precisament del maleit coronavirus. Tot un misteri que no en té res, de misteriós. L’únic que ens pensàvem que coses com aquestes només passaven a certes parts del món. Les més desafavorides. Vull dir que sovint havíem sentit a parlar d’epidèmies a Àfrica com la de l’ebola i mai no ens va passar pel cap que ens pogués tocar a nosaltres i encara menys al món sencer. Que emprenyador, tot plegat. Abans de continuar, expressar la meva solidaritat, acompanyament i si es dona el cas condol, a tothom qui hagi patit per la Covid.

Donant un volt pels carrers de Manresa aquests dies que el confinament s’ha estovat una mica he pogut observar que això de les mascaretes s’ha convertit en una autèntica moda. A part de quedar esgarrifat per certes escenes que he vist d’amuntegament de gent en segons quins llocs. A algunes terrasses de bar, per exemple. I ara que ve al cas, per què han obert abans les terrasses de bars que no pas les escoles? Pregunto.

Però al que anàvem. Bona part de la gent que hi havia al carrer anava amb mascareta. Alguns sense però un percentatge molt important, que no vaig calcular però que em va cridar l’atenció, la duia sota el coll. O sigui que no serveix per a res. Senzillament com un guarniment. Altres la duien penjada d’una de les orelles i en algun cas, al cap. Una acció més per cridar l’atenció?

També n’hi havia que passejava amb la mascareta a la mà o agafada al canell, cosa que entendria si anés, posem per cas, pel parc de l’Agulla on es pot mantenir sense cap problema la distància de seguretat, però no al mig de Manresa.

Un altre detall amb el qual em vaig fixar és que les mascaretes «fashion», no les típiques quirúrgiques, sinó les de disseny o de moda, són les que més penjaven del coll de la gent. Així, per què dur-les? Em va recordar les ulleres de sol. Ha arribat un moment que el menys important és dur-les per protegir els ulls, sinó per distingir-se. Hi ha qui les porta al cap i, ja més cap aquí, penjades també del coll. Amb les mascaretes passa el mateix. És un signe de distinció dur-la maca, no pas purament sanitària, portar-la al coll o al cap, i no per tapar-se la boca i el nas. No n’aprenem. Una cosa més l’última. Dur-la sota el nas no serveix ni protegeix de res. I el que és pitjor: no protegeix als altres, que d’això és del que es tracta.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com