0 Shares 54 Views

Manifest de la Diada Nacional de Catalunya 11 setembre 2022

54 Views

Gent fent Poble

La Diada Nacional de Catalunya commemora uns fets històrics i ens situa dins del marc de la nostra història com a nació vers el món que mereix ser respectada i reconeguda.

La Diada ha estat des de sempre un dia de reivindicació i d’enaltiment de la nostra idiosincràsia i personalitat pròpies com a poble i ha de seguir sent així. Des del carrer, des de les persones sense noms coneguts, des de la societat d’a peu.

Aquesta darrera dècada molts catalanes i catalanes han donat molt per desitjar una Catalunya diferent i també molts han rebut molt, però d’una altra manera que encara ara ens fa mal. I la situació actual ha passat a l’altra extrem: ara pocs donen i ara el retorn és zero.

Els polítics han d’estar a l’alçada i escoltar al poble. Els governants han d’entomar les reivindicacions dels catalans i no jugar amb elles, si no que han de fer passos ferms. Actualment molts dels qui van sortir al carrer tenen la sensació que les promeses han quedat en un sac trencat i alhora molts catalans i catalanes que no van sortir al carrer i que també veien amb esperança el poder trobar una solució còmoda per a tots, estan desencantats amb els polítics.

Taula de diàleg …, reforma de la llei pel concepte de sedició, … promeses que estan en punt mort i que cal exigir que arranquin de nou. I quin dia millor que el d’avui per reclamar-ho ?

Hi ha catalans que tenen clar el futur que volen: la independència. N’hi ha que volen un nou format autonòmic tendint cap a un federalisme. N’hi ha que volen l’autonomia amb un canvi de finançament. Hi opcions que cal resoldre amb el diàleg. Però ni polítics de Barcelona ni polítics de Madrid sembla que ara mateix això els interessi molt i això és senyal que no han sabut escoltar al poble de Catalunya.

Cal que aquesta Diada serveixi per reclamar de forma clara i inequívoca, per part de tots i totes, que els nostres governats ens respectin i portin a terme la feina encomanada i que van dir-nos que farien.

Des de Sant Fruitós de Bages demanem als nostres representants a Barcelona i a Madrid que treballin conjuntament en el debat del futur de Catalunya.

Visca Sant Fruitós de Bages i Visca Catalunya!

¬ aquesta moció va ser proposada per Gent fent Poble com a text del manifest conjunt de la Diada a ERC, al PSC i a JUNTSxSF i no va ser ni contestada.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Horaris del cap de setmana
43 views
43 views

Horaris del cap de setmana

ASFE - 30 de setembre de 2022
Diumenge es clouen les sessions del Clam Festival
39 views
39 views

Diumenge es clouen les sessions del Clam Festival

Jaume Grandia - 30 de setembre de 2022
Espectacle “1 d’octubre, el poder de la gent”
30 views
30 views

Espectacle “1 d’octubre, el poder de la gent”

Redacció - 30 de setembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com