0 Shares 482 Views

Mà estesa a treballar conjuntament.

20 d'abril de 2020
482 Views

Atès el gran nombre de consultes, dubtes i inquietuds que hem anat rebent aquests dies, els grups que conformem l’oposició en l’actual consistori de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, hem decidit consensuar aquest comunicat per tal d’explicar la nostra percepció sobre la gestió que el govern de Sant Fruitós de Bages està portant a terme a la sobrevinguda crisis de la COVID-19.

En primer lloc, volem expressar el nostre més sentit condol i reconeixement a totes les famílies del nostre municipi que han perdut un ésser estimat d’ençà que es va iniciar aquesta malaurada pandèmia que estem patint. Al mateix temps, desitgem una ràpida recuperació a totes les persones que en aquests moments es troben patint els seus efectes i demanem a tothom que segueixi fil per randa totes les recomanacions de les autoritats sanitàries respecte a les normes de seguretat a adoptar en el nostre dia a dia.

Som conscients que estem en un període de crisi de durada incerta i de difícil gestió i que només la unió de totes les forces socials i polítiques del nostre municipi ens portaran a un escenari millor del que tenim. Som també molt conscients que en les gestions que qualsevol equip de govern prengui, hi haurà encerts i errors de més o menys gravetat, però que ara encara no és el moment de demanar responsabilitats.

Estem convençuts que tots els passos a donar han de tenir el màxim de consens i participació. I és aquesta la principal motivació que ens porta a fer públic aquest comunicat: la reiteració de la nostra sol·licitud ferma i sincera de col·laborar en les decisions per gestionar aquest període excepcional.

És un fet que des del primer moment tots els grups municipals ens vàrem posar a disposició de l’actual equip de govern, però la resposta obtinguda ens és del tot insuficient. Per això seguim insistint en demanar la celebració de Plens telemàtics i seguim exigint trobades amb la totalitat de regidors i regidores. Fins ara no hem trobat l’esperit de col·laboració que hauríem volgut trobar i que la gravetat dels fets requerien.

La sensació general ha estat la de menystenir propostes més serioses, i prioritzar les més vistoses. Creiem que cal destinar tots els nostres esforços a protegir millor els nostres veïns i veïnes, prioritzant la protecció de la salut de les persones.

Per altra banda, i igualment molt important, ens trobem amb les inevitables conseqüències econòmiques que la pandèmia està portant i portarà a les nostres llars, botigues, tallers,…El que ha de dirigir les accions ha de ser el rigor i la cautela, prioritzant la serietat per damunt de la precipitació, la simplicitat o el populisme. En definitiva, les mesures a prendre no han de ser generalitzades i emocionals sinó específiques, proporcionals i que vagin adreçades a cobrir necessitats reals.

Estem davant d’una situació difícil, ara més que mai cal serenitat i compromís social. És responsabilitat de tots fer bé les coses i evitar confusions o partidismes. Per aquest motiu reiterem una vegada més l’oferta de mà estesa per part de tots els regidors i regidores que restem a l’oposició; reclamem treball conjunt, constant i permanent i presa de decisions
conjuntes i compartides. Ara, més que mai, ens cal anar a la una, pel bé dels treballadors i
treballadores de l’Ajuntament i de totes les veïnes i els veïns de Sant Fruitós.

Per últim anunciem que els regidors i regidores dels tres grups municipals farem una
donació de la indemnització que rebem de l’Ajuntament corresponent als mesos de
març i abril, per contribuir a pal·liar els efectes de la crisi al nostre municipi.

Sant Fruitós de Bages, 19 d’abril de 2020

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
98 views
98 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1392 views
1392 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1236 views
1236 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com