0 Shares 349 Views

L’hora del vermut – “El 23J i la deriva catalana”

13 de juliol de 2023
349 Views

Un dia després de les eleccions municipals, el president del Govern Espanyol Pedro Sánchez, anunciava eleccions generals pel 23 de juliol.

Al nostre país, aquestes eleccions arriben al meu entendre en un panorama polític incert, sobretot pels partits independentistes.

Quatre aspectes a tenir en compte:

 

a) Eleccions Municipals. Els resultats dels partits independentistes a les eleccions municipals van ser discrets, el cas més rellevant el d’ERC, que va perdre més de 300.000 vots, per tant, tot i que entenc que són contextos diferents, caldrà veure si aquests resultats es tornen a produir en menor o major mesura.

 

b) Pactes Postelectorals. Cal veure l’impacte que poden tenir els pactes que s’han fet a pobles, ciutats, consells i diputacions que deixen al descobert, la poca fiabilitat dels valors polítics de tots els partits.

Subratllo el pacte a BCN entre Comuns, PP i PSC, que ha fet a Jaume Collboni alcalde. Aquest acord demostra que les esquerres i dretes, quan es tracta de la unitat d’Espanya, són capaços d’unir-se per fer fora qui toqui.

 

c) Abstenció. Per xarxes socials, hi ha un corrent molt important que clama per l’abstenció. De fet, fa quinze dies va celebrar-se a la sala del Montepío de Manresa, una interessant conferència amb dos activistes molt actius: Josep Costa i Albano Dante Fachin. Varen parlar precisament d’aquesta possible abstenció massiva a causa de la poca credibilitat dels partits independentistes.

 

d) Sant Fruitós. Les últimes eleccions generals al poble les va guanyar Gabriel Rufián (ERC). Ara caldrà veure si els resultats de les passades eleccions municipals, a on ERC va perdre l’alcaldia, pot influir. Igualment també, tinc curiositat per veure que farà el votant de GFP i quina opció tria.

 

En resum, crec que unes eleccions generals Espanyoles que per definició em preocupen ven poc, aquesta vegada són rellevants, perquè els resultats que es derivin, poden fer canviar les dinàmiques d’alguns partits independentistes que actualment s’han oblidat del seu objectiu principal, la independència del nostre país.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
359 views
359 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
286 views
286 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
332 views
332 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com